Olustveres taastatakse tallikompleksi

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli projektijuht Marika Luik usub, et taastatud tallikompleks kujuneb uhkeks vaatamisväärsuseks. Peale hobuste näeb seal peagi teisigi loomi.
Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli projektijuht Marika Luik usub, et taastatud tallikompleks kujuneb uhkeks vaatamisväärsuseks. Peale hobuste näeb seal peagi teisigi loomi. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Juuni lõpul avab Olustvere mõisas uksed taastatud tallikompleks, kus peale hobuste leiavad koha turismiinfopunkt ja muuseumieksponaadid, nende seas Voldemar Luhti nikerdatud puusuksud.


Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli projektijuht Marika Luik ütles, et see osa, kus elab 12 hobust, valmis juba detsembris, sest muidu poleks loomi kuhugi panna olnud.



Remondi käigus asendati katusel eterniiditahvlid kividega, puhastati ja uuendati seinad ja põrandad ning ehitati töötajatele olmeruumid.



Praegu käib ehitus selles talliosas, kuhu tulevad muuseum, turismiinfopunkt ja koduloomade farm.



«Hoone valmimisel toome turismiinfopunkti mõisa peahoonest taastatud talli,» rääkis Marika Luik. «Erinevalt lossist on selle lähedal suur parkla, mistõttu on parem korraldada külastajate liikumist.»



Uues turismiinfopunktis saab tutvuda mõisat puudutavate materjalidega ja kohvi juua. Samuti avatakse seal pood, kust on võimalik osta mõisas valmistatud keraamilisi ja klaasesemeid ning tekstiili- ja käsitöötooteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles