Mustlat raputas kummaline pauk

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustlas kuulsid eile mitmed inimesed valju pauku ja nägid enne seda ka eredat valgust.
Mustlas kuulsid eile mitmed inimesed valju pauku ja nägid enne seda ka eredat valgust. Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeva hilisõhtul nägi mitu Tarvastu valla elanikku teravat valgussähvatust ning Mustlas kuuldi ka pauku, mille tugevus oli inimeste hinnangul äikesest palju valjem.


Kas tegemist oli loodusnähtuse või inimese põhjustatud plahvatusega, pole "Sakalale" seni teada.

Ühe anonüümsust palunud naise sõnul nägi ta väga teravat valgussähvatust kell 23.27 umbes kümne kilomeetri kaugusel Mustlast. "Olime autos ja sõitsime Suislepa poole," rääkis naine. "Ühtäkki läks kogu ümbrus väga valgeks. Sinakasroheline valgus oli palju tugevam kui auto kaugtuled."

Kaks sekundit kestnud sähvatusele järgnenud pauku autos olnud naine ei kuulnud.

Tema sõnul olid aga Mustla päästekomandos valves olnud mehed kuulnud samal kellaajal väga valju kärgatust. "Pauk oli olnud meeletult kõva," kirjeldas naine talle räägitut. Enda väitel oli ta kõnelnud mitme Mustlas elava inimesega, kes kinnitasid samuti, et kuulsid pauku, mis olnud nii tugev, et majadel aknad värisesid.

Ühe "Sakalaga" vestelnud Mustla päästetöötaja sõnul arvavad kohalikud inimesed, et tegemist ei saanud olla äiksega, ehkki plahvatus pidi toimuma õhus. Maapinnal poleks sähvatusele järgnenud lööklaine nii võimsalt saanud mõjuda.

"Heli levimise kiiruse põhjal arvestades võis see olla kolme kilomeetri kõrgusel," pakkus päästja. "Oli see mingi meteoriit, mõni kohalik, kes oli kuskilt hankinud õlalt lastava võimsa raketi või oli tegemist hoopis millegi muuga, ei oska arvata."

Pauku ei kuulnud siiski mitte kõik Mustla elanikud. Viiest "Sakalaga" rääkinud inimesest kaks väitsid, et olid eile sel kellaajal küll Mustlas oma kodus, kuid midagi erilist ei täheldanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles