Peeter Tammearu tagasiastumisavaldusele alla ei kirjutanud

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala juht Peeter Tammearu ja kultuuriministeeriumi teatrinõunik Tõnu Lensment reedel Ugalas olnud koosolekul.
Ugala juht Peeter Tammearu ja kultuuriministeeriumi teatrinõunik Tõnu Lensment reedel Ugalas olnud koosolekul. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ugala teatri ainus juhatuse liige Peeter Tammearu keeldus täna allkirjastamast tagasiastumispalvet, mille pealinnast Viljandisse sõitnud kultuuriministeeriumi nõunik talle lauale pani.


"Mulle pakuti võimalust tagasi astuda, aga enda au nimel ei saanud ma sellele valmistrükitud paberile allakirjutamisega kuidagi hakkama," ütles Peeter Tammearu Vikerraadio vahendusel.

Teatrijuhi sõnul on nõukogus kaks uut liiget, kellega tema pole veel kohtunud, ning enne kohalt lahkumist tahab ta, et nõukogu esitaks kas talle küsimusi või saaks tema võimaluse nõukogult pärida. "Tahan teada, kas nad saavad aru, mille sees nad on, mida nad teevad, mida nad tahavad ja mitmenda käigu etturid nad on. Ja siis las nad võtavad mind maha."

Tammearu andis mõista, et tema ametist tagandamine on juba ette otsustatud. Kummaliseks pidas ta seejuures aga asjaolu, et mitme aasta jooksul pole talle esitatud ühtegi süüdistust ning ministeerium on tema ja tänaseks teatri nõukogu kohalt taandatud Jaak Alliku tegevusega rahul olnud.

AK uudiste andmetel räägitakse kuluaarides võimalusest, et uueks teatri tegevjuhiks võib saada mõni aeg tagasi pealinnast Viljandisse kolinud näitleja Indrek Sammul või kultuuriministeeriumi teatrinõunik Tõnu Lensment. Ugala nõukogusse kuuluv Lensment tegi minister Laine Jänesele ettepaneku tagandada oma kohalt Jaak Allik.

Täna nii Ugala kollektiivi kui Peeter Tammearuga personaalselt kohtunud Lensment ei soovinud Tammearu tagandamise teemat kommenteerida.

Lisaks Lensmendile kuuluvad Ugala nõukogusse veel poliitik Peep Aru, sel nädalal välismaal talvepuhkusel viibiv Kalle Jents ning kaks täiesti uut liiget, rahandusministeeriumi esindaja Marika Tuusis ja Viljandi muusikakooli juht Tonio Tamra. Ei Tamra ega Tuusis pole nõukogu töös veel osalenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles