Kevadekuulutajad hakkavad pärale jõudma

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsvint
Metsvint Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Täna hommikul nägi Viiratsi valla elanik Peeter Arro Vana-Võidu ristmikul lumisel põllul kahte kiivitajat.


«Nägin neid kella seitsme paiku, kiivitajad olid üsna kössis,» kirjeldas Arro. «Aga praegu on palju rohututte välja, ega nad nälga jää.»

Tiivulisi, kelle kohalolu viitab kevade kiirele lähenemisele, oli täna hommikul mujalgi liikvel.

Raudna jõe lähtekohas Orikal tõusis koprakuhila lähedusest lendu hallhaigur, Viljandi järve ääres Ranna puiesteel laulis metsvint ning Paalalinnas istusid metsistunud õunapuudel koos rohevintidega kolm suurnokk-vinti, paar põhjavinti ja siisikesed. Tarvastu gümnaasiumi lähedal on nädala jagu käratsenud künnivaresed.

Pärnumaa linnuvaatleja Agu Leivits ütles, et seal kandis on teedel lõokesi näha, liinitraatidel istuvad õõnetuvid, kohal on laululuiged, kiivitajad, kuldnokad ja hõbekajakad.

«Ilmade järgi otsustades võib täna-homme suuremat lindude rännet oodata,» lausus Leivits.

Linnuteadja Olav Renno rääkis, et lumest vabadel maanteeservadel võib näha palju meil talvitanud ja nüüd põhja poole suunduvaid vintlasi, näiteks urvalinde.
Lilli küla Sõrmuse talu peremees Jaak Põldma nentis, et seal mail valitseb veel paksu lumega talv.

«Kui ilm tuleb edaspidi soe, võib metsisemäng varsti lahti minna, aga tetrede mänguni läheb umbes kuu jagu aega,» arvas Põldma.
Linnuhuviliste meililisti on tulnud teade Raplamaal nähtud sookurest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles