Postipunktid lähevad kitsal ajal üksteise järel kinni

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänassilma piirkonna kirjakandja Meelis Utt ei tea veel, kes tema tööd jätkab.
Tänassilma piirkonna kirjakandja Meelis Utt ei tea veel, kes tema tööd jätkab. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ehkki alles eelmise nädala lõpul kinnitas Eesti Post, et Viljandimaal pole plaanis ühtki postipunkti sulgeda, sai uue nädala algul teatavaks viie Viljandimaa postkontori peatne kinnipanek.


Märtsi viimasel päeval on viimast korda avatud Tänassilma postkontor ning esimese poolaasta jooksul suletakse veel neli kontorit.



Eesti Posti pressiteenistuse teatel läheb 13. aprillil kinni Suislepa, 30. mail Uue-Kariste ja 30. juunil Heimtali postkontor. Juba ajutiselt suletud Kildu kontori lõplik sulgemine on veel määramata.



Küsimusele, miks tuli otsus kõigest mõni päev pärast kinnitust, et postkontoreid ei suleta, vastas Eesti Posti pressiesindaja Inge Suder, et otsused on väga värsked.



«Elame muutuvas maailmas ning muudatused ja postivõrgu reorganiseerimine on pidev protsess,» lausus ta.



Eesti Posti Edela piirkonna jaevõrgu juht Hilja Toomistu viitas samuti pidevatele muudatustele ja postkontorite töö analüüsimisele.



«Tuleb tõdeda, et meie kliendid leiavad järjest enam alternatiivseid lahendeid teenustele, mida seni on osutanud postkontor,» lausus ta. «Lõplik otsus, mis puudutab Tänassilma postkontori sulgemist, saabus tõesti viimastel päevadel.»



Seda, mitu töötajat tuleb viie kontori sulgemise tõttu koondada, ei osanud Toomistu eile veel öelda. «Töötajatega käivad läbirääkimised.»



Tänassilma postkontori juhataja läheb pärast sulgemist tööle Uusna kontorisse, kuid Tänassilma piirkonna kolme kirjakandja saatus on lahtine.



Viis aastat, algul asendajana ja siis ametlikult kirjakandjana töötanud Meelis Utt ütles, et temal pole see põhikoht ja teine töö jääb alles.



«Eesti Post tahab, et meie piirkonnas hakkaks kolme kirjakandja tööd tegema üks, kuid mitte Eesti Posti töötaja, vaid füüsilisest isikust ettevõtja. Sellised on muudatused ka mujal,» lausus ta.



Tänassilma postkontori juhataja Raina Uuemäe rääkis, et sulgemise eel on rahvas, eelkõige vanemad inimesed hakanud pärima, kus nad edaspidi saavad postitoimetusi teha.



«Ilmselt hakkab osa neist hoopiski Viljandisse sõitma, et siis ühe käiguga ka muid asju ajada,» pakkus ta.



Raina Uuemäe ei osanud täpselt öelda, mitu inimest päevas Tänassilma postipunkti tuleb. Eile keskpäevaks oli sealt läbi astunud seitse inimest.



«Laupäeviti, kui oleme lühemalt avatud, on kliente rohkem, siis ma ei jõua vahepeal ruumegi koristada,» lisas ta.



Pressiesindaja Inge Suder palus Tänassilma elanikele edasi öelda, et ühtedele selle kandi elanikele saab lähimaks postipunktiks Leie ja teistele Uusna postkontor.



«Lisaks on edaspidi võimalik Kalmetu kauplusest osta posti esmatarbekaupu, näiteks marke ja ümbrikke,» lausus ta. «Postivõrgu ajakohastamisega postiteenuste kättesaadavus ei halvene. Kirjakandjaid saab koju kutsuda ja nemad pakuvad osa teenuseid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles