Festival üllatab lendava klaveriga

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SAKALA01: VILJANDI, EESTI, 11DEC08
Viljandi pärimusmuusika ait sai kaks uut klaverit. Pildil klaverit tansportinud OÜ AVA-Ekspress töömehed.
Foto: Aivar Aotäht / Sakala
SAKALA01: VILJANDI, EESTI, 11DEC08 Viljandi pärimusmuusika ait sai kaks uut klaverit. Pildil klaverit tansportinud OÜ AVA-Ekspress töömehed. Foto: Aivar Aotäht / Sakala Foto: AIVAR AOTÄHT/SAKALA

Tänavune Suure-Jaani muusikafestival toob Lõhaverre muusika- ja teatriakadeemia lõpuaktuse ning legendaarseks muutunud päikesetõusukontserdil lennutatakse Hüpassaare rabasaarele kontsertklaver.


Järjekorras kaheteistkümnes festival on pühendatud Eesti muusika- ja teatriakadeemia 90. aastapäevale.

1944. aastal evakueeriti muusikakõrgkool Suure-Jaani lähedale Lahmuse mõisa ning teiste seas said seal diplomi helilooja Villem Kapp ja bariton Tiit Kuusik. Tänavugi antakse muusika- ja teatriakadeemia diplomid kätte Lahmusel.

Tänavusse põnevasse programmi kuulub 23 kontserti. Esitamisele tuleb Mendelssohn-Bartholdy «Suveöö unenägu» ERSO, Ellerheina ja muusikaakadeemia lavakunsti kooli tudengite ettekandel, lavastajaks Ingo Normet.

Samuti võib nautida Rein Rannapi kantaati «Ilus maa» rahvusmeeskoori, Kosmikute ja Paukenfesti osalusel, ning oratooriumi «Taevas ja Maa» esiettekannet.

Päkesetõusukontsert, mis algab kell 3 öösel Hüpassaare rabasaarel, kannab pealkirja «Klaver läheb sohu!» ning kontsertklaveri toimetab kohale helikopter.

Festivali kunstilise juhi Andres Uibo sõnul on Suure-Jaani muusikafestival järjest populaarsem: vaevalt 6000 elanikuga vallas on viimastel aastatel külastajaid olnud 7000 ringis.

17.-23. juunini kestva festivali korraldavad ühiselt Eesti Kontsert, Suure-Jaani vald, Eesti muusika- ja teatriakadeemia ning rahvusvaheline Artur Kapi ühing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles