Mööduja päästis Mustiveres pere tulesurmast

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustivere külas põlevast kahekorruselisest elumajast tuli kella 16.30 paiku palju suitsu, kuid lahtist leeki näha polnud.
Mustivere külas põlevast kahekorruselisest elumajast tuli kella 16.30 paiku palju suitsu, kuid lahtist leeki näha polnud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärsti vallas Mustivere külas süttis elumajas korter, kust tubli mööduja abil pääses välja pere viiekuuse lapsega. Maja teiselt korruselt aitasid päästjad välja pere, kus oli kolm väikest last.


Täna kell 16.04 teatati, et Mustivere külas tuleb kahekorruselise puitelamu alumise korruse akendest ja uksest paksu suitsu. Päästemeeskonna saabumisel põles üks alumise korruse korter ning koridor lahtise leegiga ning tuli oli levinud vahelagedesse.

Enne päästjate saabumist oli põlevast korterist välja saanud pere, kus oli viie kuu vanune laps, ja teisest korterist eakas naaber. Tubli möödamineja aitas hätta jäänud pere leekidest välja akna kaudu. Kohale saabunud kiirabi viis kolm kannatanut, nende hulgas põlenud korterist välja toodud imiku haiglasse.

Esialgsetel andmetel keegi raskelt viga ei saanud. Hätta jäänud inimestest teavitati omavalitsuse sotsiaaltöötajat.

Päästjad evakueerisid teise korruse korterist kolm last koos vanematega. Pärast suitsu jõudmist teisele korrusele oli nende korteris tööle hakanud suitsuandur.

Tulekolleteni jõudmiseks ning kustutamiseks avasid päästjad osa ülemise korruse põrandast. Tules sai tugevaid kuumakahjustusi üks korter ning maja koridor. Põlengu tekkepõhjus on selgitamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles