Naised võtsid vana koolimaja oma hoolde

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänu sakslanna Dagmar Hoderi korraldatud töölaagritele on Tipu koolimaja saanud väljast juba üsna kena ilme, kuid sisemus on kehvas seisukorras.
Tänu sakslanna Dagmar Hoderi korraldatud töölaagritele on Tipu koolimaja saanud väljast juba üsna kena ilme, kuid sisemus on kehvas seisukorras. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kõpu vallavalitsus andis Tipu koolimaja ümbruse hoonestusõiguse kolme­kümneks aastaks mittetulundusühingule Tipu Looduskool, kes plaanib sinna rajada külamaja ja õppekompleksi.


Kuigi hoonestusõiguse leping sõlmiti 19. jaanuaril, on mittetulundusühing jõudnud anda põllumajanduse registrite ja informatsiooni ametisse esimese rahataotluse, mille rahuldamine selgub kevade jooksul. Kõnealuse projektiga soovib ta saada summa, mille eest ehitatada vana koolimaja kõrvalhoonesse külamaja.

«Kõigepealt tahame luua paiga, kus külarahvas saaks koos käia ning kus oleks võimalik ka mittetulundusühingu üritusi korraldada,» selgitas Tipu Looduskooli juhatuse liige Dagmar Hoder.

Edaspidi kavatseb ühing teha vanast koolimajast õppe- ja majutuskompleksi ning taastada krundil asuva keldri ja lauda-küüni.

«Praegu koostame looduskooli arengukava,» kõneles Dagmar Hoder. «Seda toetab Vabaühenduste Fond, mida Avatud Eesti Fondi vahendusel rahastavad Norra, Island ja Liechtenstein.»

Mittetulundusühing Tipu Looduskool asutati 2007. aasta augustis. Selle tegevus elavnes eelmisel suvel, kui Soomaal seni vabatahtlikuna tegutsenud Dagmar Hoder Saksamaalt lõplikult Eestisse kolis. Koos temaga on ühingu eestvedaja Soomaa kauaaegne sõber Tiina Korts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles