Viljandi taksojuhid pealinna ametivendade eeskuju ei järgi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui Tallinna taksojuhid on klientide püüdmiseks sõidutariifi kärpinud, siis nende Viljandi ametivennad jätkavad tööd seniste hindadega.


Linna Takso taksojuht Guido Tammistu ütles, et Lõuna-Eestis on taksosõidu tasu paigas, pealinnas käib aga hinnasõda.



«Osa firmasid hakkab ilmselt ära kukkuma ja hindade langetamisega püütakse veidigi kliente juurde saada,» arvas Tammistu.



Taksojuhi sõnul võib ka Viljandis muudatusi tulla, kui mõni firma üritab madalate hindadega sõitjaid juurde meelitada, kuid see pole tema arvates siiski reaalne.



Praegust hinda peab Tammistu normaalseks, vähemaga ei tuleks taksojuhid majanduslikult toime. «Põhiline kuluallikas on meil muidugi kütus, aga uuest aastast tõusis ka mitu maksu,» selgitas ta.



Centrumi Takso juhatuse liige Aivar Vares kinnitas, et tariife pole kavas muuta.


«Viimati tõstsime hinda kahe krooni võrra 2007. aastal,» lausus ta. «Ka siis, kui kütuse hind oli laes, ei tõstnud ega langetanud me tariife.»



Centrumi Takso kilomeetri hind on 12 krooni, sisseistumine maksab 25 krooni ja ooteminut 2.50. Taksojuhtide peamised kulutused on Varese sõnul kütus ja liisingumaksed.



Linna Taksos maksab sõit samuti 12 krooni kilomeetri eest. Tammistu ütles, et sisseistumistasu kõigub taksost olenevalt 15 ja 25 krooni vahel ning ootetunni eest küsitakse 150—200 krooni. Kõigi taksojuhtide minimaalne sõidutasu on 35 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles