Ärimaja osanik päästab automüügiga kinnisvara

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärimajas varuosade poodi Japanparts pidava Olav Õismaa firma on pankrotistunud Unistar-Auto töökoja ja salongi juba üle võtnud, kuid esialgu tehakse seal vaid remonti ja hooldust. Automüügiõiguse lepingud ootavad alles allkirju.
Ärimajas varuosade poodi Japanparts pidava Olav Õismaa firma on pankrotistunud Unistar-Auto töökoja ja salongi juba üle võtnud, kuid esialgu tehakse seal vaid remonti ja hooldust. Automüügiõiguse lepingud ootavad alles allkirju. Foto: Elmo Riig / Sakala

Detsembris oma pankrotimenetluse algatanud osaühingu Unistar-Auto asemel tegutseb samades ruumides osaühing Unistar Autokeskus, kes kutsub ametisse kõiki raskustesse sattunud eelkäija töötajaid.


Unistar Autokeskus kuulub Olav Õismaale, kes on osaühingu Taiho kaudu ka Unistar-Autole peavarju pakkunud Unistar Ärimaja osanik. Õismaa tõdes, et üks põhjus, miks ta otsustas autosid müüma hakata, on soov kaitsta oma kinnisvarainvesteeringut.



«Selleks, et maja püsti seisaks, on vaja, et seal keegi tegutseks,» nentis ta. «Praeguses majandusolukorras rentnikke ei leia ja seepärast on loogiline, et tuleb õlg alla panna.»



Juba praegu tegutseb Unistar Autokeskuse töökoja osa, kuhu saab sõidukeid remonti ja hooldusesse viia. Uute autode müüki alustatakse pärast lepingute sõlmimist Nissani ja Citroëni riiki toojatega.



«Allkirju veel pole, kuid esimeste läbirääkimiste järel pole meile kummaltki poolt ka ei öeldud,» lausus Õismaa.



Ettevõtja toonitas, et Unistar Autokeskus on täiesti uus firma, mis pole kuidagi seotud Unistar-Auto võlgade ja nurjunud tehingutega. Küll aga tahab ta üle võtta pankrotistunud osaühingu head osad, näiteks kliendid, väljaõppinud töötajad ja üle kümne aasta kestnud Unistari nime.



«Võtame ametisse kõik Unistar-Auto endised töötajad, kes seda soovivad,» rääkis Õismaa. «Ent kuna tegemist on uue ettevõttega, alustavad nad katseajaga ning palgatingimused pole kindlasti samad, mis olid eelmise tööandja juures. Meie stardime madalalt.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles