Soomaa vaated jõudsid kalendrisse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Ruukel andis välja esimese Soomaa rahvuspargist tehtud pildikalendri.
Aivar Ruukel andis välja esimese Soomaa rahvuspargist tehtud pildikalendri. Foto: Elmo Riig / Sakala

Turismiettevõtja Aivar Ruukel andis välja esimese Soomaa rahvuspargist tehtud pildikalendri.


«Olen juba mõni aasta selle peale mõelnud, aga pole varem nii kaugele jõudnud,» tunnistas Soomaa turismiettevõtja Aivar Ruukel. Ta kinnitas, et tegemist on esimese sellise piirkonda tutvustava kalendriga.



Trükis, mis kannab pealkirja «Soomaa.com», on valminud Aivar Ruukli enda kulu ja kirjadega. Tema tehtud on ka kõik fotod, välja arvatud kaks pilti, millel on ettevõtja ise peal.



Iga kuu juures on tsitaat mõnelt inimeselt, kellele meeldib Soomaal seiklemas käia. Samuti on kirjas üritused, mis kuu jooksul aset leiavad.



Trükise tähtpäevad pärinevad maausuliste sirvilaudadelt.



«Mõtlesin, et ei saa sinna panna läbisegi kaevurite ja kosmonautide päevi ning kristlikke pühi,» selgitas Aivar Ruukel. «Otsustasin, et valin eelkristlikud tähtpäevad, sest Soomaa on ju samuti sellest ajast pärit.»



Piirkonna auväärsele vanusele vihjab ka esiküljel asuv arv 10 222. Arvatavasti murdis Balti jääpaisjärv just nii paljude aastate eest endale tee ookeani, vabastades Lääne-Eesti ning sealhulgas ka Soomaa ala vee alt.



Kalendrit trükiti 500 eksemplari ning Aivar Ruukel jagab seda tasuta oma koostööpartneritele, klientidele, kohalikele ja teistele Soomaaga seotud inimestele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles