Mõisaküla lapsed avasid Toompeal Viljandimaa kuu

Rannar Raba
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avati riigikogus Viljandimaa kuu.


Enne Mulgimaa laste etteastet tutvustas maavanem Kalle Küttis Toompea lossi konverentsisaali kogunenud ligi 40 inimesele maakonna erinevaid tahke. "Jätsin täna sihilikult poliitilise korrektsuse huvides Mulgi kuue selga panemata, sest tegelikult koosneb Viljandimaa kolmest osast: esiteks Mulgimaast, teiseks Viljandi linnast ja kolmandaks Põhja-Viljandimaast," rääkis Küttis.

Riigikogu aseesimees Kristiina Ojuland meenutas oma sõnavõtus lapsena Vana-Võidus ja Viljandis veedetud päevi. "Mul on eredalt meeles, kuivõrd palju tollane Viljandi erines Ida-Virumaast, kus mina pärit olin," sõnas ta. "Hea on tõdeda, et Viljandil ja Viljandi maakonnal on oma kindel märk ka praegu - see on kuulus folgifestival."

Mõisaküla lapsed esitasid mulgikeelseid laulumänge. Lisaks näidati nii mineviku videoülevaateid kui ka tulevikku suunatud filme. Lõpuks võtsid riigikogu liikmed mõõtu Mulgimaa pusle kokkupanemises.

Viljandimaa kuud kaunistavad Toompeal kaks näitust. Täna avati Viljandi kunstikooli fotograafia valikaine õpilaste portreefotode väljapanek. 10. detsembril esitletakse samas Võhma osaühingu Eesti Valgus küünalde näitust.

Jõulukuu Viljandimaa rütmis jõuab reedel, 12. detsembril ka maakonda. Fraktsioonide esindajad eesotsas spiikri Ene Ergmaga arutavad Olustveres maakonna juhtide ja haridusjuhtidega kutsehariduse olukorda, Kõpus väikeste omavalitsuste ja maakoolide tuleviku üle, lõunatavad Abjas ning kohtuvad Mõisaküla rahvamajas Viljandimaa omavalitsuste esindajatega. Ühises ümarlauas tuleb juttu haldusterritoriaalsest reformist, teehoiust ja ühistranspordist ning avalike teenuste kättesaadavusest.

Maavalitsuse pressiesindaja Krista Valdvee sõnul lõpeb päev temaatiliselt ehk sõiduga Läti piirilt Tallinna poole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles