Liiklushuligaane manitsenud riigikogulane ületas kiirust

Rannar Raba
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Mõne aja eest «Sakala» arvamuslehel kihutajaid kritiseerinud riigikogulane Tõnis Kõiv jäi eelmisel nädalal ise politseile kiiruse ületamisega vahele.

Viljandi- ja Järvamaa valimisringkonnast riigikokku pääsenud reformierakondlane Tõnis Kõiv tunnistas oma blogis, et jäi kolmapäeval Reformierakonna piirkonnajuhtide kogunemiselt tulles politseile kiiruse ületamisega vahele.

«Tagasisõit jäi enamasti juba kolmapäeva sisse. Siinkohal tuleb tunnistada vana tõde, et kiirem sõit ei ole ajavõit. Politseinikud teevad oma tööd hästi ja ööpäev läbi,» kirjutas Kõiv oma blogis.

Isegi kui kiiruseületamine vormistatakse kiirmenetluses, võtab see saadiku sõnul kokkuvõttes ikka rohkem aega, kui lubatud kiirusega hiljem kohale jõudmine. «Laita tuleb ennast ja kiita tuleb politseinikke,» nentis Kõiv.

Tõnis Kõiv ületas kiirust Tallinna-Tartu maanteel Harjumaal Kose vallas sõites 90 kilomeetrist tunnikiirust lubaval lõigul 114 kilomeetrit tunnis.

Vahejuhtum toimus 29. oktoobril kella 1 paiku öösel. Sellise rikkumise eest võib politsei määrata karistuseks kuni 3000-kroonise rahatrahvi. Saadikule määratud trahvi suurust politsei ei avalda.

2006. aasta 4. augustil manitses Kõiv «Sakala» arvamusleheküljel ilmunud kirjutises liiklejaid eeskirjast kinni pidama ning kritiseeris muu hulgas kiirusepiirangute eirajaid.

«Hästi läheb nendel juhtidel, kes saavad endale lubada sõita maanteel 90-kilomeetrise tunnikiirusega. Mis kõige tähtsam: neile jääb hea enesetunne sellest, et nad ei pea riski piiril kihutades nahast välja rabelema. Mul on aega, mulle meeldib nii rohkem. Mina vaatan küll autoaknast kahetsusega neid, kes minust, hambad risti, mööda kihutavad. Tihtipeale lubaksid minu sõiduk ja autojuhivõimed neile kõigile «ära teha», aga milleks? Mul ei ole vaja maanteel endale ja teistele tõestada, kui hea auto mul on ja kui hästi ma sõita oskan. Mulle on tähtis jõuda sinna, kuhu tahan, ja ma jõuan sinna,» kirjutas Kõiv.

Viimastel riigikogu valimistel kogus Kõiv Viljandi- ja Järvamaad ühendanud valimisringkonnas 1926 häält, neist suurema osa Järvamaalt.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles