Politseid seganud tüdruk asus koolis vägivallatsema

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebruaris operatiivnumbreid asjatute kõnedega kinni hoidnud neiut ootab ees juba uus süüdistus. Foto on illustratiivne.
Veebruaris operatiivnumbreid asjatute kõnedega kinni hoidnud neiut ootab ees juba uus süüdistus. Foto on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi neiu, kes veebruaris toime pandud politsei ja päästeteenistuse töö häirimise tõttu kohtu ette peab astuma, võeti täna vahi alla uute kuritegude pärast.

14-aastane tüdruk sattus esmalt kohtu alla seetõttu, et helistas ajavahemikul 18.—20. veebruarini politsei operatiivnumbrile 110 üle 300 korra ja ajavahemikul 20.—22.veebruarini päästeteenistuse hädaabinumbrile 112 kokku 336 korral. Operatiivteenistuste töö segamise eest esitati talle süüdistus arvutisüsteemi töö toimimise takistamises.
Nüüd ootab erikoolis õppivat neiut aga veel teinegi süüdistus, sest sel nädalal kasutas ta korduvalt vägivalda erikooli kaasõpilase, sotsiaalpedagoogi ja järelvalvespetsialistide vastu. Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetlust karistusseadustiku kehalist väärkohtlemist käsitleva paragrahvi järgi.
«Sellise käitumismustriga võib neiu jätkata uute kuritegude toimepanemist. Olen seisukohal, et ainus võimalus tema kuritegeliku aktiivsuse peatamiseks on vahistamine,» kommenteeris Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Raul Heido.
Seetõttu esitas prokuratuur reedel kohtule taotluse tüdruku vahi alla võtmiseks, mille kohus rahuldas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles