«Lepakose lugemised» on seekord Hüpassaares

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
31. mail kogunetakse «Lepakose lugemiseks» Hüpassaarde.
31. mail kogunetakse «Lepakose lugemiseks» Hüpassaarde. Foto: Elmo Riig / Sakala

31. mail on järjekordsed, üheteistkümnendad «Lepakose lugemised». Seekord kogunetakse Hüpassaarde, sest sel aastal saab Mart Saare majamuuseumi hoone saja-aastaseks.


1911. aastal valminud majas mõtiskletakse sümbolismist ja «mustast linnust» ― Mart Saare isikust, luulest, muusikast ja kunstist. Vestlejate seas on Viljandi kultuuriakadeemia õppejõud Maret Tomson, kunstnik Tõnu Kukk ja luuletaja Hannes Varblane.

Need, kes soovivad Hüpassaarde sõita, võiksid endast Suure-Jaani raamatukokku teada anda ja kell 12 Suure-Jaani kalmistule kabeli juurde tulla. Pärast mälestushetki Jaan Lepajõe ja Mart Saare haual minnaksegi üheskoos Hüpassaarde.

«Lepakose lugemised» algatas Lepakoselt pärit põllumajandusprofessor Jaan Lepajõe, kes korraldas aastatel 1992―1999 suviti koduloo- ja rahvuskultuuriteemalisi talusümpoosione. Neid peeti nii Lepakosel, Hüpassaares kui heliloojate Kappide majamuuseumis Suure-Jaanis. Mullune Lubjassaares aset leidnud üritus pühendati aga Suure-Jaani kandi kultuuritegelasele Jaan Joandile, kelle sünnist möödus sada aastat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles