Repliik: Kutse maale

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egon Valdaru
Egon Valdaru Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eelmisel nädalal Viljandis aset leidnud kohtumisel ärgitas põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder noori maale kolima. Ta toonitas, et seal on tervislikum elada, ning tuletas meelde, et suur osa meie olümpiavõitjatest on pärit maakohtadest.


Toetan igati ministri üleskutset. Eestile on kasulik, kui kogu riik on ühtlaselt arenenud ning ei kujune välja linnriiki nimega Tallinn.


Usun, et pikas perspektiivis sõltub eestlaste rahvusena püsimajäämine just sellest, kui tugev on meie küla. Teatavasti on maal peredes rohkem lapsi ja rahvuslikud traditsioonid suurema au sees.



Oleks väga tore, kui teisedki Eesti mõjukad isikud kinnitaksid, et maal elada on hea. Reklaami mõjujõud on teatavasti ülisuur. Pealegi oleks nõnda ütlejatel moraalne kohustus maaelu turgutada.



Paljud võivad muidugi teatada, et maal pole midagi peale hakata, sest seal pole  elamisväärseid tingimusi. Neile võib vastuseks öelda, et mida rohkem inimesi maal elab, seda suurem on riigi kohustus nende ees. Seda suurem on tõenäosus, et seal tingimused paranevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles