President rassis Mulgi talu talgutel tööd teha

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Ilves tegi pühapäeval Mulgi talu heaks tööd koos paljude teiste talgulistega.
President Ilves tegi pühapäeval Mulgi talu heaks tööd koos paljude teiste talgulistega. Foto: Elmo Riig

Pühapäeval peetud koristustalgutel Mulgimaal Taagepera külas Sooglemäe talus näitas tõelist eeskuju president Toomas Hendrik Ilves, kes end ka esimesena talgutel osalemiseks kirja pani.


Talguliste kinnitusel võis oma presidendi üle põhjendatult uhke olla. «Ta valas trimmerisse õli, tõmbas selle käima ja asus võsa lõikama nagu tõeline professionaal,» kirjeldas üks talgulistest presidendi tööd.



President on talgud korraldanud Mulgi kultuuri instituudi patroon.



«Me ei osanud arvestada nii suure talguliste arvuga, ent oleme selleks valmis,» kinnitas instituudi juhatuse esimees Kristel Habakukk.



Talgute eesmärk on tutvustada mulkide plaani taastada Mulgi suurtalu ning rajada sinna tänapäevane selle kandi rahvakultuuri tutvustav ja edendav külastuskeskus.



Sooglemäe talu saadi annetusena Taagepera lossi omanikelt. Aastaid tühjana seisnud talukompleksi on palju prahti kogunenud ja parki tihe võsa sirgunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles