Andekad kogunevad võistu mängima

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärimusmuusika ait
Pärimusmuusika ait Foto: Elmo Riig

Reedel saab Viljandi pärimusmuusika aidas näha ja kuulda, mida toob pärimusmuusika tulevik: aset leiab kolmas Eesti pilliõpilaste võistumängimine, millel astub hindajate ette ligi 80 poissi ning tüdrukut.


Võistumängimise projektijuht Mare Lilienthal rääkis, et võistlemine pole tegelikult päeva peamine mõte. «Palju olulisem on see, et Eesti eri paigus elavad õpilased ja õpetajad saaksid kord aastas kokku ning näeksid ja kuuleksid, mida teised teevad. Seega on tegu pigem festivaliga,» sõnas ta.

Esindatud on kõik maakonnad: 22 muusika- ja huvikooli ning nelja eraõpetaja kasvandikud. «Kuigi päev kujuneb pikaks ja tihedaks, on žürii liikmete ja juhendajate kõrval oodatud noortele pöialt hoidma kõik teisedki huvilised,» lisas Lilienthal.

Osalejad peavad võistlusel esitama kaks eriilmelist vabalt valitud eesti pärimusmuusika pillilugu, millest üks pärineb esitaja kodukandist. Võisteldakse kahes vanuserühmas.

Pillidest on esindatud kannel, lõõtsalised, viiul, torupill, Hiiu kannel, sarv, viled, parmupill ning näppepillid. Teiste instrumentide mängijad osalevad avatud pillirühmas.

Võitjad kuulutatakse välja igas pillirühmas. Samuti pärjatakse üks võistleja päeva peaauhinnaga ning jagatakse hulganisti eripreemiaid. Parimatest parimad saavad võimaluse esineda Viljandi pärimusmuusika festivalil.

Žüriisse kuuluvad Neeme Punder, Elo Kalda, Tarmo Noormaa, Sofia Joons, Maarja Nuut ja Ando Kiviberg.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles