Veetorn avab külalistele uksed

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

1. mail avatakse turismihooajaks külastajatele Viljandi vana veetorn.


Sügisel möödub sada aastat ajast, mil 30-meetrine veetorn tõi viljandlastele kraanivee. Viljandi oli esimesi linnu Eestis, kus jõuti tänavavalgustuse, sillutatud tänavate ja kõnniteede ehitamise kõrval oma veevärgi ja kanalisatsiooni sisseseadmiseni. Vana veetorn on jäänud läbi aastate linna sümboliks, olles koos teiste vanade hoonete tornidega osa suurepärasest linnasiluetist.

2001. aastal rekonstrueeriti torn vaatetorniks, kust saab heita pilgu kogu linnale. 2002. aastal sisustas Viljandi muuseum torni kolmel korrusel püsinäituse, mis annab ülevaate Viljandi linna lähemast ajaloost koos selgitustega fotodel ja kaardil. Näha saab ka torni ajalooga seotud esemeid.

Vana veetorn on avatud 1. maist 30. septembrini kolmapäevast pühapäevani kella 10—17. Esmaspäeval ja teisipäeval pääsevad grupid veetorni, kui helistavad ette linnavalitsuse avalike suhete ja turismiameti telefonil 435 4731.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles