Suusaässale saadeti lilli

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilli korjavad Robin, Gere ja Helari.
Lilli korjavad Robin, Gere ja Helari. Foto: Andor-Olari Ilison

Kolmapäeval kell 12.15 andis Eesti Posti kuller Otepääl kahekordse olümpiavõitja Andrus Veerpalu koduuksel üle saadetise Mõisakülast.

Mõisaküla lapsed saatsid suusaässale viit sorti kauneid lumelilli, ämbrikesega juba idanema hakkavaid priskeid tammetõrusid ning heade soovide ja luuletustega toetuskaardid.

Gere saatis soovi: «Ole tubli, me hoiame Sind ja ole hoolas ja ära paksuks jää!», Robin tunnustas: «Sa oled olnud paljudele eeskujuks!», Helari luuletas kiiresti kenad värsiread «Andrus õues suusatas, pärast kodus nuusatas, treenis, võitis, naeratas, rahvas kiitis, rõõmustas!»

Robin ja Helari olid möödunud sügisel usinad tammetõrude korjajad ja andsid oma panuse ligi poole tonni tõrude korjamisse Tallinna loomaaia asukatele. Andrus Veerpalu perele saadetud idanemisvalmis tõrud aga soovitas Robin olümpiavõitjal kodukandis maha poetada, et mõni neist võiks aastakümnete pärast võimsaks tammeks sirgudes tulevastele põlvedele meenutada rahvuskangelase suurust.

Mõisakülalased on ennegi suusaässale toeks olnud. 2006. aasta jõulude eel läkitasid nad Otepääle jõulukuuse koos lasteaialaste joonistustega, et leevendada sportlase põlvevalusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles