Talgukohti tuleb kõikjal maakonnas juurde

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Teeme ära!" aktsioonid said alguse 2008. aastal, mil vabatahtlikud koristasid Eestit prügist.
"Teeme ära!" aktsioonid said alguse 2008. aastal, mil vabatahtlikud koristasid Eestit prügist. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees.

Eile õhtul oli «Teeme ära!» talgupäevaks Viljandimaale kirja pandud 26 talgukohta ning enamasti kavatsevad inimesed koristada oma küla.

Osalejaid on seni veel napilt ehk ligi 60. Kõige populaar­sem on olnud Kondase keskuse eestvõttel Viljandi ranna riietumiskabiinidele maalingute tegemine, kus 15 kohta on juba broneeritud. Samas on hulk talguid, kuhu pole end kirja pannud ükski inimene.

Kõige suuremat üritust kavandatakse Viiratsis: vallakeskust oodatakse puhastama 200 inimest.

Enamasti kutsutakse 7. mail ühte kohta ühiselt tööd tegema kuni pooltsada inimest.

Eesti peale on kirja pandud üle 450 talgukoha ja paari päevaga on ennast tööd tegema registreerinud enam kui 1600 inimest.

«Teeme ära!» talgupäeva eestvedaja Tarmo Tüür kinnitas, et talgute kirjapaneku kõrgaeg on sel nädalal kätte jõudnud. Kõige rohkem on ühiseid töötegemisi kavas Harjumaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles