Mõisaküla tähtsaimaks tööks kujuneb veevärgi ehitamine

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Mõisaküla linnavalitsus võttis möödunud nädalal vastu tänavuse eelarve, mis on mullusega võrreldes 19 protsenti kosunud.

Linnapea Ervin Tamberg avaldas 1 034 180 euro suuruse eelarve üle rahulolu, kuigi märkis, et raha võiks ju alati rohkem olla. «Tuleme toime,» nentis ta.

Kõige olulisema ettevõtmisena tõi Tamberg esile linnale vee- ja kanalisatsioonisüsteemi ehitamise, millest tänavu on plaanis esimene etapp. See läheb maksma 191 757 eurot. Lõviosa annab keskkonnainvesteeringute keskus, Mõisaküla omaosalus on 38 351 eurot.

Linna kultuuriselts sai eelmisel aastal põllumajanduse registrite ja informatsiooni ametilt ehk PRIA-lt 59 950 eurot suveaia laululava ehitamiseks. Tänavu tehtava töö heaks lisab linn omalt poolt 6661 eurot.

Linnapea tunnustas mittetulundusühinguid ja teisi ühendusi, mis on asunud Mõisaküla elu edendamise eest seisma. Linn aitab nende ideid ellu viia kaasfinantseerimisega ning on andnud algatustele garantiikirju, et ühendustel oleks fondidest hõlpsam toetust küsida.

«Veel tahan ära märkida Mõisaküla lasteaia mänguväljaku uuendamise,» lisas Tamberg. «See töö läheb maksma 13 962 eurot. Taotleme 11 867 euro suurust toetust regionaalsete investeeringutoetuste andmise programmist, omafinantseeringuks oleme arvestanud 2095 eurot.»

Kõige suurema tulu toob üksikisiku tulumaks, mida Mõisaküla planeerib tänavu laekuvat mullusega samas suurusjärgus, täpsemalt öeldes 223 691 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles