Minister ei mõista kutsekooli juhti hukka

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridusminister Tõnis Lukas
Haridusminister Tõnis Lukas Foto: Liis Saar

Haridusminister Tõnis Lukase arvates pole kutsekooli direktoril Tarmo Loodusel erilist põhjust kahetseda, et ta ühele õpilasele põleva sigareti kätte surus ja põletushaava tekitas.


«Enam ei pea koolijuhid korrarikkujate ees koogutama,» teatas eile Kiievis viibinud Lukas. «Ootan kõigilt koolijuhtidelt initsiatiivi, et karistamatuse tunne koolidest kaoks.»



Minister rääkis, et oli juhtunu kohta seisukoha võtnud kohe, kui Viljandi ühendatud kutsekooli direktor Tarmo Loodus talle pärast juhtunut helistas. «Loodus selgitas mulle juhtunut ja kahetses, et asjalood selliseks kujunesid,» meenutas minister. «Minu meelest pole Loodusel aga kahetsemiseks eriti põhjust.»



Lukase meelest ei pingutanud koolijuht üle. «Direktori ülesanne ongi lahendada operatiivülesandeid ja tagada kord,» lausus ta. «Korrarikkujad peavad aga alluma direktori ja õpetajate korraldustele.»



Ministri hinnangul on ka avalik arvamus kujunenud selliseks, et koolijuhil peab olema korra tagamiseks voli.


Intsident Vana-Võidus asuva koolimaja uksel juhtus direktor Tarmo Looduse ja kahe õpilase vahel nädal tagasi. Ühe noormehe selgitusel tegi ta koos sõbraga kooliuksest paarikümne meetri kaugusel suitsu, kui direktor neid märkas.



Loodus olevat poisi jutu järgi nad seepeale enda juurde kutsunud, käskinud koni lahtise käe peale panna ja surunud siis selle oma käega kokku, öeldes seejuures: «Tervitame nagu mees mehega!»



Loodus tunnistas «Sakalale», et käitus valesti, kuid eitas väidet, nagu oleks ta käskinud patustajal sigareti peopessa asetada. Ta lisas, et ei tahtnud noorukitele tahtlikult valu ja vigastusi tekitada.



Viga saanud noormees tegi kohe pärast juhtunut politseile selle kohta avalduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles