Rattahooaeg lõpeb kahe võistlusega

Marko Suurmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Viljandi ratturid lõpetavad tänavuse võistlushooaja kahe mõõduvõtuga kodulinnas: neile pakutakse võimalust panna oma võimed proovile nii sprindis kui krossis.


Laupäeval kell 12 peetakse Viljandi kesklinna lähistel Valuoja orus teist aastat järjest pargisprindi võistlus.

Esmalt läbivad kõik osalejad 1,45-kilomeetrise ringi ajasõiduna ning selle põhjal paigutatakse nad nii nagu suusasprindi võistlustel veerandfinaalidesse. Kui osalejaid on vanuseklassis vähem, jätkatakse kohe poolfinaalsõitudega.

Registreerimine võistlusele algab kell 10.45 ja aja-sõitude algus on kell 12. Viimase finaalvõistluse start antakse eeldatavasti kell 15.50.

Kell 13 algavad Valuoja orus kümneaastaste ja nooremate ratturite sõidud. Nendel tuleb läbida 250 meetri pikkune ring.

«Viljandi 100»

Sprindivõistlus toob osalejatele paratamatult kaasa ootamist. Et see aeg liiga pikk ei tunduks, korraldab rattaklubi samal ajal teisegi jõuproovi, mille on nimetanud ürituseks «Viljandi 100».

Tegemist on 100 meetri sõiduga. Distants kulgeb mööda sirget asfalti. Starditakse ühekaupa ning iga võistleja saab 100 meetri läbimist proovida vaid korra. Aeg fikseeritakse ning sprindivõistluse lõpul kuulutatakse välja ka selle distantsi kiiremad.

Meistrid selguvad pühapäeval

Pühapäeval kell 13.30 algab Viljandi lossimägedes sügiskross. Sellele Eesti sügiskrosside sarja kuuluvale võistlusele on oodata mitut Eesti tugevamat sõitjat ning ühtlasi selgitatakse välja maakonna meistrid.

Kui laupäevases võistlusprogrammis võivad kaasa teha ka päris pisikesed ratturid, siis pühapäeval on noorim vanuseklass, mis rajale lähetatakse, 12-aastaste oma. Noorte, täiskasvanute ja veteranide arvestuses on viis starti ning põhisõit, milles teevad kaasa juuniorid, alla 23-aastased noormehed ja täiskasvanud, algab kell 16.20.

Peale võistluse on pühapäeval kavas viimane rattamatk. Seekord kulgeb rada mööda linnajooksu trassi ning kontrollpunkt on Viljandi lauluväljakul.
Matkal käinute vahel loositakse kell 14.30. Need, kes võtsid tänavu osa vähemalt kümnest matkast, osalevad ka jalgratta loosimisel.

Need, kes pühapäeval lauluväljakule ei jõua, kuid soovivad siiski loosimisel osaleda, saavad oma matkakaardi anda selle nädala jooksul spordihoone valvelauda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles