Ainus videolaenutus suleb uksed

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellest, et Videoplaneti Viljandi laenutus paneb peatselt uksed kinni, annab märku ka väljakuulutatud lõpumüük.
Sellest, et Videoplaneti Viljandi laenutus paneb peatselt uksed kinni, annab märku ka väljakuulutatud lõpumüük. Foto: Elmo Riig / Sakala

Samal ajal, kui varisesid kino Rubiin müürid, said Viljandi filmisõbrad uue kurva teate: 11. veebruaril paneb uksed kinni siinne ainus videolaenutuskoht, Maksimarketis asuv Videoplanet.

Miks täpsemalt videolaenutuspunkt uksed kinni paneb, pole kahjuks võimalik öelda, kuid arvatavasti ei vasta selle majandustulemused omanike ootustele. Oletama peame seetõttu, et nagu paljud teisedki suured firmad, on ka Videoplanetite ketti omavast Rautakirjast raske otsustajatelt otsest kommentaari saada — suhelda on võimalik vaid e-kirjade kaudu.

Konkreetsetele küsimustele saabus turundusspetsialisti vahendusel tegevjuht Ivar Vendelinilt järgmine kommentaar:

«Viljandis oleme filmiäri pidanud üle kümne aasta. Selle ajaga on palju muutunud ja praegune kontseptsioon pole enam jätkusuutlik. Selliseid vananenud mudeliga müügi- ja laenutuspunkte on meil ka mujal Eestis ning oleme tõesti hakanud Filmipoe ja Videoplaneti kaubamärgiga kauplusi koomale tõmbama. Aktsiaseltsil Rautakirja Estonia on müügipunkte mitmel pool — ka Apollo kaupluste ja R-kioskite näol. Arendame oma poodide kontseptsiooni ja avame tasapisi kindlasti Eesti eri paikades uusi huvitavaid kauplusi.»

Täpsustavad küsimused, milline uus kontseptsioon välja näeb ja kas see võiks millalgi ka Viljandisse jõuda, jäid vastuseta, ent Vendelin mainis huvitavaid kauplusi. Seega paistab üks suund olevat pigem uute filmidega kauplemine kui laenutus. Seni on müük olnud laenutuse üks osa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles