Noored tantsijad panid ülevaatusel parima välja

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi Paalalinna gümnaasiumis käis kolmapäeva hommikust õhtuni tants ja trall: ligi üheksasada last ja noort näitas Tallinnast tulnud vaatlejatele, kui hästi on neil selge suvise tantsupeo repertuaar.

Ettevalmistused 1.—3. juulini pealinnas aset leidvaks 11. noorte laulu- ja tantsupeoks «Maa ja ilm» on täies hoos. Esmaspäeval tegid Viljandi pärimusmuusika aidas esimese ühisproovi maakonna lastekoorid ja samasugune koosharjutamine seisab lähiajal ees ka teist liiki kooridel. Millised kollektiivid laulupeole pääsevad, selgub aprilli lõpul.

Kolmapäeval oli Paalalinna gümnaasiumis aga tantsijate ülevaatus, kus kordamööda esinesid kõik Viljandimaa koolide rühmad. Kohal olid rahvatantsijad alates esimese klassi õpilastest kuni õpetajateni.

Ülevaatus käis kahel rindel, nii saalis kui võimlas, ja päev kestis kella 9—19. Viljandi maavalitsuse kultuuritöö peaspetsialisti Kati Grauberg-Longhursti sõnul astus üles 38 kollektiivi ligi 900 tantsijaga.

«Kui palju neist Tallinna tantsupeole pääseb, ei oska öelda,» lausus peaspetsialist ja lisas: «Eri tantsuliikides on konkurents erinev.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles