Võrtsjärve kaldale kerkis kõrge torn

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäeval jälgis Valma puhkelaagri juht Kalle Kütt huviga, kuidas osaühingu Lõuna-Ehitus kraanad Võrtsjärve kõrgeimat vaatetorni püstitavad.
Neljapäeval jälgis Valma puhkelaagri juht Kalle Kütt huviga, kuidas osaühingu Lõuna-Ehitus kraanad Võrtsjärve kõrgeimat vaatetorni püstitavad. Foto: Elmo Riig

Võrtsjärve-äärses Valma puhkelaagris kõrgub neljapäevast alates 24-meetrine vaatetorn. Selle üks külg on kohandatud ronimiseks ekstreemsportlastele, samuti saab seal hakata köitega laskumist harrastama.

Puidust vaatetorni, millel on kaheksa korrust ja neli vaheplatvormi, mahub korraga kuni 20 inimest.

Puhkelaagri juht Kalle Kütt ütles, et seab tornis üles kaugele vaatamise seadmed. «Nendega on Võrtsjärv koos kalameeste ja purjetajatega nagu peopesal,» lausus ta. «Suure pikksilmaga saab näha ka Tartut.»

Valmimisjärgus on ka 30 takistusrajaga seikluspark. See algab vaatetorni keskelt ja kulgeb neljakorruselise maja kõrgusel asuvatel tehismastidest platvormidel.

Kalle Kütt rääkis, et koostöös Tšehhi projekteerijatega valmiv seiklusrada on Eestis uuenduslik. Kui mujal kulgevad seiklusrajad puude vahel, siis Valmas ehitatakse see tehisplatvormile ning tänu sellele saab raja raskusastet muuta ja kombineerida.

«Seal saavad turnida inimesed alates kolmandast kuni 99. eluaastani,» kõneles Kalle Kütt. «Lastele on ronimist palju ning ka pensionäridele saame vahesammud lühemaks seada.»

Üheks tõmbenumbriks peaks tema sõnul kujunema 140-meetrine õhusõit. «Poole vaatetorni pealt alguse saav ülesõit meenutab Tarzani hüpet,» kirjeldas Kütt. Tänu turvarihmadele on kõik ohutu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles