Soomaa külastuskeskus läheb üle talveajale

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomaa külastuskeskus Tõramaal valmis 10 aastat tagasi.
Soomaa külastuskeskus Tõramaal valmis 10 aastat tagasi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Nagu juba aastaid kombeks, muutuvad alates 1. oktoobrist Soomaa rahvuspargi külastuskeskuse lahtiolekuajad.

Riikliku looduskaitsekeskuse Pärnu-Viljandi regiooni külastuskorralduse spetsialisti Rait Partsi sõnul on külastuskeskus kuni kevadeni avatud kella 10—16.

«Külastuskeskuses on võimalik tutvuda ekspositsiooni ja trükistega ning saada asjatundlikku infot nii rahvuspargi kui Pärnu- ja Viljandimaa kaitsealade kohta laiemalt,» rääkis Parts.

Spetsialisti sõnul korraldatakse Tõramaa külas asuvas kompleksis sügistalvel laiale avalikkusele mõeldud loodusõhtuid ja õpitubasid.

«Kevadistest loodusõhtutest kujunes üheks menukamaks loeng hundist, seda kogunes kuulama sadakond inimest,» lausus Parts.

2006. aastast on külastuskeskus avatud ka kõigile loodusehuvilistele kooliõpilastele, kelle tarvis on koostatud hulk tasuta õuesõppe programme. Käesoleva aasta jooksul on Soomaal õues õppimas käinud 1229 õpilast kogu Eestist.

Alates keskuse rajamisest 1998. aastal on seda külastavate inimeste arv aastati tõusnud. Mullu käis Tõramaal 11 531 inimest, kellest 34 protsenti olid välismaalased. Kehvast suvest hoolimata ei ole turistide arv oluliselt kahanenud ka tänavu, jäädes eelmise aasta sama aja seisule alla vaid 200-ga. Tänavu jaanuarist septembrini on Tõramaal paiknevat külastuskeskust väisanud 9336 inimest.

Rahvuspargi üldine külastatavus on hinnanguliselt 50 000 inimest aastas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles