Linnavalitsus korraldas tööd ümber

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

3. jaanuarist on muutunud Viljandi linnavalitsuse struktuur, ametinimetused ja linnamajanduse valdkonna ametnike tööülesanded.


Viljandi linnapea Kalle Jentsi sõnul oli üks ümberkorralduse eesmärk muuta tööd efektiivsemaks. Sama palgafondi juures vähenes töötajate arv ning nendel ametnikel, kes said ülesandeid juurde, tõusis vähesel määral töötasu. Teine eesmärk oli koondada ühte kogu arhitektuuri, planeerimist ja ehitamist puudutavad ülesanded ning kajastada ametinimetustes paremini neid täitvate töötajate tegevusvaldkonda.

Ümberkorralduse tulemusena ei tegele linna peaarhitekt Marko Männik enam administreerimise ülesannetega ning saab seetõttu enam pühenduda linna planeerimisele.

Arhitektuuri- ja planeerimisameti ning linnamajandusameti ühendamise ja munitsipaalasutuse Elamu tegevuse lõpetamise tulemusena loodud majandusamet töötab täies koosseisus samuti Johan Laidoneri plats 5 majas. Uue koondameti juhataja kohustes on praegu linnamajanduse endine juhataja, linnamajanduse peaspetsialist Priit Vihuri.

Linnaeelarvest ehitatavatel kapitaalremondi- ja ehitusobjektidel vastutab tellija funktsioonide täitmise ning ehitiste projektide eest ehituse peaspetsialist Jaan Lukas. Linnavara, maakorralduse ja maaküsimusi lahendab linnavara peaspetsialist Andres Makku. Maakorralduse spetsialist Urmas Parre tegevusvaldkond on teenindusmaade, piiride ja aadresside määramine ning nõustamine katastrimõõdistamiste ja plaanimaterjali kasutamise võimalikkuse küsimustes.

Planeeringute registri, ehitisregistri ja maamaksuregistri täiendamine, maakasutusõiendite väljastamine, linna kinnis- ja vallasvara, sealhulgas eluruumide valdamise, kasutamise ja käsutamise koordineerimine on linnavara spetsialisti Ilme Kurro ülesanne.

Linna teede ja tänavate ehitamise, remondi ning hoolduse korraldamise, kaevetööde lubade ja tänava sulgemislubade väljastamise ning liikluse korraldamisega tegeleb teede spetsialist Harry Mägi. Ehitus- ja kasutuslubade väljastamiseks tuleb pöörduda ehitusinsener Tarmo Männiku poole. Ehitusinsener koordineerib ka tehnovõrkudega seotud tegevust ning üldplaneeringu ja detailplaneeringute koostamiseks vajalike tingimuste esitamist.

Keskkonna, jäätmemajanduse, haljastuse ja heakorra küsimustes saab linnakodanik pöörduda keskkonnaspetsialist Inga Nõmmiku poole. Hangete spetsialist Kaidi Braun tegeleb riigihangete dokumentatsiooni ettevalmistamisega ning korraldab linna haljastute ja kalmistute hooldamist.

Detailplaneeringute koostamiseks ja korraldamiseks tuleb pöörduda juhtivarhitekt Leelo Saare poole ning linnakujunduse küsimustes ja reklaamipaigalduslubade saamiseks disainer Malle Londoni poole. Muinsuskaitse, vanalinna säilimise, miljööväärtuslike alade uurimise ja arendamise koordineerimine on kultuuriväärtuste spetsialisti Monika Rauba töökohustused.

Oma vastutusvaldkonnas teevad järelevalvet peaarhitekt Marko Männik, juhtivarhitekt Leelo Saar, kultuuriväärtuste spetsialist Monika Rauba, disainer Malle London, linnamajanduse peaspetsialist Priit Vihuri, ehituse peaspetsialist Jaan Lukas, linnavara peaspetsialist Andres Makku, ehitusinsener Tarmo Männik, teede spetsialist Harry Mägi, keskkonnaspetsialist Inga Nõmmik, hangete spetsialist Kaidi Braun, avalike suhete ja turismiameti juhataja Krista Kull ning ettevõtluse spetsialist Ljudmila Nugis.

Majandusameti koosseisus on nüüd arenguspetsialist Piia Pääso, kes ei tööta enam raekojas, vaid Johan Laidoneri plats 5 hoones. Piia Pääso koostab rahastamistaotlusi ja kirjutab projekte ning vastutab nende täitmise ja aruandluse eest. Samuti on tema ülesanne koordineerida linna arengudokumentide koostamist.

Linnavolikogu kantselei on nüüd eraldi struktuuriüksus. Volikogu tehnilist tööd koordineerib, dokumentatsiooni hoiab korras ning teenindab volikogu poole pöörduvaid kodanikke volikogu kantselei koordinaator Erika Nikandrova.

Töötajate arvestuse, teenistuse ja haldusküsimustega tegeleb haldus- ja personalijuht Terje Metsanurm. Ettevõtlusalaste toimingute tegemiseks tuleb pöörduda endiselt ettevõtluse spetsialisti Ljudmila Nugise poole.

Linnavalitsuse info- ja kommunikatsiooni tehnoloogilisi vahendeid hooldab ja töökeskkonna infotehnoloogilise arengu tagab infotehnoloogia arendusspetsialist Alari Talv. Infosüsteemi administreerimine ja nõustamine ning väiksemate allasutuste infosüsteemide haldamise ja kasutamise tugi on infotehnoloogia spetsialisti Madis Mägi tööülesanded.

Linnavalitsuse istungite tehnilise teenindamise ja dokumentide korrektse vormistamise kohustusi täidab dokumendihalduse spetsialist Kadri Kobin. Õigusalaselt teenindab linnavalitsust jurist Marko Kotsar.

Linnapea vastuvõtule saavad kodanikud registreeruda endiselt raekoja sekretäri Ülle Kaugeranna juures. Johan Laidoneri 5 majas töötab sekretär Lii Susi.

Elukoha aadressi registrisse kandmiseks ja muutmiseks ning elukohatõendi saamiseks tuleb pöörduda endiselt Johan Laidoneri plats 5 majja arhivaar-registripidaja Tiina Põderi poole.

Avalike suhete ja turismiamet ning rahandusamet asuvad endiselt raekojas. Välissuhteid ja suhtlemist sõpruslinnadega koordineerib välissuhete spetsialist Egle Leisner. Linnavalitsuse ja -volikogu oluliste otsuste ja linnavalitsuse tegevuse avalikustamine on avalike suhete spetsialisti Eha Mooseli tegevusvaldkond. Lasteaiatasude üle peab arvestust raamatupidaja Laine Kurvits, huvikoolide ringitasu arveid saadab välja juhtivraamatupidaja Heli Valt ja allasutuste töötajate töötasu arvestab raamatupidaja Anneli Ansmitt.

Haridus- ja kultuuriamet ning sotsiaalamet asuvad endises kohas, Johan Laidoneri plats 5 ja 5-a hoones. Muutunud ametinimetused täpsustavad ametnike tegevusvaldkondi. Haridus- ja kultuuriametis nimetatakse nüüd ametnikke järgmiselt: üld- ja huvihariduse spetsialist Tiivi Tiido, kultuuri- ja noorsootöö spetsialist Ivi Lillepuu, alus- ja täiskasvanuhariduse spetsialist Edda Riesenberg. Sotsiaalametis on eestkoste ja hoolduse spetsialist Merike Eensoo, toetuste spetsialist Mare Kallakas, lastekaitse spetsialistid Külli Frey ja Piret Kangur, hoolekande spetsialist Silvi Reimann ja sotsiaalinfosüsteemi spetsialist Pille Kallakas. Ühistranspordi sõidusoodustuste kohta annab nõu, peab arvet ja maksab need välja operator Tiiu Lall.

Viljandi linnavalitsuses on tööaeg esmaspäeval, teisipäeval ja kolmapäeval kella 8—17, neljapäeval kella 8—18 ja reedel kella 8—16. Lõuna on kella 12—13.

Teave Viljandi linnavalitsuse ametnike peamiste tegevusvaldkondade kohta, kontaktandmed ja kodanike vastuvõtu ajad leiad siit.

Avalik teave ametnike kohta on ka linna koduleheküljel.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles