Publik hääletas parimaks nooreks kitarrimängijaks Jalmar Vabarna

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalmar Vabarna
Jalmar Vabarna Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi kitarrifestivali publikuhääletusel sai parimaks nooreks kitarrimängijaks Viljandi kultuuriakadeemia pärimusmuusika eriala tudeng Jalmar Vabarna.


Robert Jürjendali õpilane Jalmar Vabarna on oma oskusliku kitarrimängu ja lavakarismaga varemgi konkurssidel edu saavutanud. Publiku lemmikmängija preemiaks on võimalus esineda 2009. aasta Viljandi kitarrifestivalil, teatas festivali pressipealik Maian Kärmas.



Eelmisel nädalal peetud esimesel Viljandi kitarrifestivalil olid fookuses noored kitarrimängijad Leedust, Soomest ja Venemaalt. Nad osalesid terve nädala vältel kõrgetasemelistes õpitubades ning näitasid oma oskusi konstertidel ja improvisatsioonilistel esinemistel.



Festivalil kuulutati välja kaks preemiat. Tiit Pauluse nimelise noore kitarrimängija preemia ja ühekordse stipendiumi sai Virgo Sillamaa. Georg Otsa nimelise Tallinna muusikakooli lõpetanud Virgo Sillamaa on õppinud veel Soomes ja Hollandis ning 2007. aasta sügisest õpib ta Eesti muusika- ja teatriakadeemia džässosakonnas. Lisaks sellele tegeleb ta arranžeerimise ning heliloominguga oma ansamblite tarvis.



Publikuhääletusel selgus parim noor kitarrimängija, kelleks osutus Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia pärimusmuusika eriala tudeng Jalmar Vabarna.



Viljandi kitarrifestivali kontserdid olid Eesti pärimusmuusika keskuses, Viljandi Jaani kirikus, nukuteatris ning kinos Rubiin. Viljandi kitarrifestivali peamised koostööpartnerid on Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia, Tallinna filharmoonia, kultuuriministeerium, Eesti kultuurkapital, hasartmängumaksu nõukogu, Viljandi linnavalitsus ja pärimusmuusika keskus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles