Rattaklubi jätkab pingutusi uisumaratoni nimel

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgi uisumaraton.
Mulgi uisumaraton. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi rattaklubi liikmed jätkavad tööd järvele uisuringi loomise nimel ning on II Mulgi uisumaratoni toimumise osas positiivselt meelestatud.

«Ma usun, et laupäeval maraton tuleb,» sõnas Viljandi rattaklubi president Loit Kivistik. «Paraku ei saa ma anda mingisugust garantiid.»

II Mulgi uisumaraton saab stardi laupäeval kell 11 kui korraga saadetakse võistlema nii 50 kui 30 kilomeetri pikkusel distantsil võistlejad. Kell 14.15 on stardivad uisutajad 10 kilomeetri pikkusele rahvasõidule.

Teisipäeval töötasid tosin rajameistrit üheksa tundi järvel, et uisuringi kasta, et lõhenenud ja väga krobeliseks muutunud jääd siledaks saada. Paraku lõppes kogu töö suure lumesajuga, mis rajameistrite töö suures osas ära rikkus. Samas olid rajameistrid teisipäeva õhtul maratoni toimumise osas väga positiivselt meelestatud ning lubasid võistluse igal juhul läbi viia.

Kivistiku sõnul töö raja loomise nimel jätkub. «Õnneks pole praegu võistlusele registreerunud liiga palju osalejaid ja neile suudame ehk maratoni läbi viia,» arvas klubi president. Kolmele kavas olevale distantsile on end kirja pannud 110 uisutajat. Maratonile saab end registreerida ka võistluspäeval stardipaigas.

Kui detsembri algul tekkinud jääle rajati esmalt viie kilomeetri pikkune ring, mis kahe tsükloni tagajärjel kahanes kolmele kilomeetrile, siis nüüd on alles veidi üle 1,5 kilomeetri pikkune rada. «Pikemaks me seda teha ei saa,» tunnistas Kivistik.

Eestis olev rekordiliselt paks lumi on talve jooksul uisuraja korduvalt enda alla matnud ning raske lumevaip rõhub jääd sedavõrd, et lume ning jää vahel lainetab mitmel pool vesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles