Viljandi otsib pargile nime

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värviline purskkaev.
Värviline purskkaev. Foto: Elmo Riig / Sakala

Linnajuhid otsustasid küsida elanikelt nõu, millist nime panna Maramaa puiestee ja Uue tänava nurgal asuvale pargile, mida ehivad värvilised purskkaevud ja mida nõukogude ajal tunti Pioneeride pargina.

Ehkki Viljandi kodulehel on pargi nimeks märgitud Kiigepark, selgus dokumentidest, et haljasalale on nimi ametlikult määramata. Maakatastri andmetel on selle koha aadress A. Maramaa puiestee ja Uue tänava nurgal asuv krunt number 1.

Et seaduse järgi peab igal maaüksusel olema nimi ja krunt number 1 selleks ei sobi, tuleb haljasalale leida sobiv nimi. Algul pakkus linnavalitsus volikogule välja idee nimetada park Kiigepargiks, kuid volikogu leidis, et parem on lasta haljasalale nimesid pakkuda inimestel. Idee võib saata Viljandi linnavalitsusse.

Pärast Pioneeride pargi nime kaotamist on inimesed seda haljasala kutsunud värviliste purskkaevude pargiks, lastepargiks ja kiigepargiks. Lastepargi nime kannab aga Jakobsoni ja Lossi tänava nurgal asuv haljasala, kus on purskkaev ja skulptuur vilepillipuhujaga.

Volikogu liige Jaak Pihlak meenutas, et 15 aastat tagasi panid sellele kohale Kiigepargi nime läheduses asunud Mesimummu lasteaia kasvandikud, kes käisid seal kiikumas. Ametlikult jäi see nimi aga kinnitamata.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles