Mootorratturid sõidutasid väikemõisas lastekodulapsi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

20. septembril lõpetas motoklubi Raud Ruun hooaja Väikemõisa väikelastekodus,  sõidutades nii lapsi kui nende kasvatajaid.


Viljandi lasteabi- ja sotsiaalkeskuse osakonnajuhataja Tiina Zujenkov ütles, et sõita said kõik lasteabikeskuse kasvandikud, kes kohal olid ja sadulasse soovisid. «Mootorrattasõidust tundsid ühtviisi rõõmu suured poisid ja väiksed tüdrukud, puudega lapsed ja kasvatajadki,» kõneles Tiina Zujenkov.



Motoklubi juhatuse liikme Maido Martsiku sõnul lõpetab motoklubi hooaja alati lapsi sõidutades. «Varem oleme oma klubiga käinud Tartu, Tallinna ja Pärnu lastekodudes, et tuua nende argipäevaellu veidi teistmoodi rõõmu,» rääkis ta.



Sõidud algasid kohe pärast seda, kui lastekodu hoovi olid põristanud mootorrattad koos politsei motorolleriga. Kui kõik lapsed olid sõitnud, istusid sadulasse ka kasvatajad, kelle nägudelt võis samuti lugeda siirast sõidurõõmu.



Seejärel näitas politseinik oma töövahendeid ja rääkis lastele liiklusohutusest ning jagas helkureid, infolehti ja värvimisraamatuid. Motomeeste ja sõidutatute kombineeritud teatevõistluse võitsid pingelises heitluses lapsed.



Külalised kostitasid lapsi kaasa võetud tordi, kommide ja limonaadiga ning kinkisid kotitäied mänguasju, vastuvõtja sai klubi vimpli koos meenega. Motomehed omakorda lahkusid mudilaste valmistatud kaelakeedega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles