Lumerohked rajad ootavad tarmukaid suusahunte

Egon Valdaru
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Holstre-Polli tervisekeskuse juhataja Aivar Paas on lumerohkusega väga rahul. Parajasti tehakse ponnistusi suusastaadioni vuntsimiseks.
Holstre-Polli tervisekeskuse juhataja Aivar Paas on lumerohkusega väga rahul. Parajasti tehakse ponnistusi suusastaadioni vuntsimiseks. Foto: Elmo Riig

Maakonna tähtsamatele suusaradadele on sisse sõidetud eeskujulikud jäljed nii klassikalises kui vabastiilis sõitmiseks. Tuisuga võib sportijatel siiski ette tulla pisut rassimist.

Holstre-Polli tervisekeskuse juhataja Aivar Paas ütles, et mahasadanud lumeports on väga meeldiv ja suusarajad on igati korralikud. Tõsi, pidevalt juurde sadav lumi ja tuisk tekitavad ka muret.

«Tiit Tammemäe ajas nädala eest korralikud jäljed sisse, aga öösel tuiskasid need jälle täis ja esimesed tulijad, kes pühapäeval rajale tõttasid, olid pisut pahased,» rääkis Paas ja selgitas, et kogu aeg masinat töös hoida ka ei saa, see muutuks liiga kulukaks.

Praegu on Holstre-Pollis suusatajate käsutuses 2,5-kilomeetrine rada, mis on kuuel päeval valgustatud kella 21-ni, pühapäeval valgustus ei tööta. Lisaks on sõitmiseks 3-kilomeetrine rada ning kaks 5-kilomeetrist rada, kergem ja raskem.

Aivar Paas rääkis, et Holstre-Pollil on eeliseid isegi tuntud suusakeskuste ees.

«Nii vaheldusrikka ja raske profiiliga radu on terviseradadena Eestis väga vähe. Mõedakul ehk on midagi nendesarnast. Üle keskmise treenijad saavad siin korraliku mahvi,» tõdes ta.

Aivar Paas tunnistas, et pühapäevasõitjatel on siiski pisut raske tõusudel ja laskumistel hakkama saada. Just sel põhjusel rajatakse lauskmaale 1,5-kilomeetrine kerge rada.

Keskuses on võimalik suuski laenata ja neid ka määrida lasta — selleks on värvatud asjatundlik töötaja. Lisaks pakutakse kõigile soovijatele pesemisvõimalust ja nüüdsest ka sauna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles