Aidas saab tutvuda uue gümnaasiumi hoone kavanditega

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadarik Grupi töö on üks kahest võitjast. Töö pluss on see, et maja on kavandatud punasest tellisest, mis sobib Viljandisse. Miinuseks loeti massiivsust ja liigsest suurust.
Kadarik Grupi töö on üks kahest võitjast. Töö pluss on see, et maja on kavandatud punasest tellisest, mis sobib Viljandisse. Miinuseks loeti massiivsust ja liigsest suurust. Foto: Marko Suurmägi

30. detsembrini saab Viljandis pärimusmuusika aidas vaadata uue gümnaasiumi hoone arhitektuurilisele ideevõistlusele esitatud kavandeid.


Konkursi žürii esimees, linnavalitsuse arhitektuuri- ja planeerimisameti juhataja Marko Männik ütles, et riigihanke ideekonkursi esimeses etapis esitasid konkursil osalemise sooviga taotluse 16 arhitektuuribürood, millest otsustati teise vooru kutsuda kuus.

«Žürii on kuuest tööst välja valinud kaks eskiislahendust, mis on huvitavad, sobivad linnaruumi ning mille ehitusprojekti koostamisel saab arvestada gümnaasiumi õppekava täitmiseks vajaliku ruumiprogrammiga,» selgitas žürii esimees Marko Männik.

Väljavalitud tööde autorid on SALTO ab OÜ ja Kadarik arhitektid OÜ, mõlemaga on alustatud läbirääkimisi kavandi täiustamiseks. Männiku sõnul pole žürii veel otsustanud, kumb kavand saab uue gümnaasiumi hoone projekteerimise ja ehitamise aluseks. «Pärimusmuusika aidas välja pandud näitusel on kõik tööd esitatud märgusõnadega. Kahel sõelale jäänud tööl on juures ka autorid,» lisas Marko Männik.

Ideevõistluse eesmärk on saada Viljandi gümnaasiumi Hariduse tänav 2 ja 2-a alale parima, tänapäeva nõuetele ning arusaamadele vastava ehitusprojekti eskiislahendus.

1928. aastal valminud Valuoja kooli hoone kavatsetakse võtta arhitektuurimälestisena riikliku kaitse alla ja selle hooneosa projekteerimisel peab konkursil osaleja lähtuma muinsuskaitsealuste hoonete ümberprojekteerimise ning ruumide funktsioonide määramise headest tavadest arvestusega, et kogu koolihoone kompleks töötab tulevikus ühtse tervikuna. 1970. aastatel valminud juurdeehitis on muinsuskaitse seisukohalt väheväärtuslik ja see on kavas lammutada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles