Algab suusamatkade sari

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Sel pühapäeval algavad taas Viljandi spordikeskuse korraldatavad pühapäevased suusamatkad.

Traditsiooniliselt kulgeb esimene retk Viljandi järve ümbritseval terviserajal. Kontrollpunkt on rannavalvemajas (Ranna puiestee 11) avatud kella 11—14.

Matkade korraldaja, munitsipaalasutuse Viljandi Spordikeskus juhataja asetäitja Igor Tavaste jutu järgi on terviserajal võrdlemisi hea suusajälg, mis on eile alanud tuisu tõttu praegu, tõsi küll, lund täis. «Loodetavasti möll raugeb ning rajamasin jõuab selle pühapäevaks korrastada,» lausus ta. Tavaste kinnitust mööda on 13,5-kilomeetrisel terviserajal võimalik sõita mõlemas suusatehnikas.

Nagu paljudel varasematel kordadel, näeb matkasari tänavugi ette templite kogumist. «Kontrollpunktis saavad osalejad matkakaardi, millele märgitakse kõik osavõtukorrad,» sõnas ta.

Tavaste nentis, et viljandlaste seas populaarseks muutunud suusamatku on keeruline pikalt ette kavandada, sest korraldus sõltub lume- ja ilmaoludest. «Loodame siiski ka tänavu pakkuda pühapäeviti eri marsruute,» lausus korraldaja.

Peale lumeolude takistavad huvitavaid sihtkohti leidmast muudki asjaolud: enim aega võtab näiteks maaomanikega kokkuleppele jõudmine. «Tänavu kasutame juba tuttavaid radu: muu hulgas kulgevad matkad Holstre-Polli, Pärsti ja Siniallikule,» lubas Igor Tavaste. «Info järgmise matka sihtpunkti kohta selgub nädal varem.»

Kõigis kontrollpunktides ootavad suusatajaid soe tee ja tasuta jagatavad matka­kaar­did.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles