Elumaja põlengus Abja-Paluojal jäi kolm inimest koduta

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuleroaks läinud maja kustutamisega olid päästjad pikalt ametis.
Tuleroaks läinud maja kustutamisega olid päästjad pikalt ametis. Foto: Ketlin Beljaev

Kui päästjad olid ametis Abja-Paluojal Aiandi tänaval maja kustutamisega, ütles üks selle elanikke Toivo Andre telefoni teel naisele, kes oli just rongi istunud, et koju sõita ei tasu – enam pole, kus ööbida.  

Eile õhtupoolikul läks Toivo Andre mingil põhjusel õue ja avastas, et maja teise poole eterniidi vahelt tuleb suitsu. Peagi tungis leek juba akendest ja katusest välja. Tule praksumine oli koguni nii tugev, et seda kuulis ka mõnekümne meetri kaugusel asuva tankla klienditeenindaja.

Samal ajal kui Andre helistas päästetelefonil 112, jõudis ta veel teise käega oma poole pealt asju haarata – dokumente ja üleriideid. Et tuli oli maja teisel poolel, kus elab tema naise vend, juba võimust võtnud, et riskinud ta sinna enam minna. Andre sõnul on pere varemgi tulekahjus kodu kaotanud – seda aastaid tagasi Järvamaal.     

Päästeameti vanemkorrapidaja Ivo Piir ütles, et tulekahju avastati suhteliselt hilja ja kui päästjad kohale jõudsid, oli katus juba lausleekides. Esialgse info kohaselt oli majja jäänud üks inimene, kuid hiljem selgus, et ta oli omal jõul õnneks välja saanud.

Kui päästjad olid rohkem kui tund aega maja kustutamisega ametis olnud, pistis leek mõnest kohast ikka veel pea välja. Piiri sõnul asus maja suhteliselt keerulise koha peal, tankla taga metsatuka sees, aga veevõtukoht on umbes kilomeetri kaugusel.

Millest tulekahju alguse sai, oli eile veel vara öelda.

Abja-Paluoja komandole tulid appi päästjad Kilingi-Nõmmest, Karksi-Nuiast, Viljandist ja Mõisakülast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles