Bussiga juuksur käib maainimesi pügamas

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janne Lubile on juuste lõikamine ja maarahvaga suhtlemine töö ning hobi ühtaegu.
Janne Lubile on juuste lõikamine ja maarahvaga suhtlemine töö ning hobi ühtaegu. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Sellest sügisest on Viljandimaa valdades ringi vuranud buss, kus saab lasta juukseid lõigata ja värvida ning soengut teha — kõike seda, mida juuksurisalongid tavaliselt pakuvad.

Paari aasta eest tekkis ilusalongis Diiva töötaval Janne Lubil tahtmine asutada oma juuksuriäri. Et Viljandis oli salonge piisavalt ja väiksemasse kohta ei oleks tasunud ehitada, otsustaski ta hakata ise klientide juurde sõitma.

Linnas töötades oli Lubi näinud, kuidas eakad inimesed, kes tahtsid lasta juukseid lõigata, pidid salongist pettunult lahkuma.

«Tihti olid ajad kinni, aga neil polnud mahti oodata, sest tuli bussile kiirustada, või siis olid neil käe otsas suured kilekotid, millega linnas aega parajaks teha polnuks kuigi mõnus.»

Ratastel juuksurisalongi mõttest teostuseni kulus Janne Lubil koos abikaasaga kaks aastat. Tükk aega otsisid nad sobiva hinna ja õigete mõõtmetega bussi. Viimaks leidsid ühe, mis oli varem olnud reisibuss ja hiljem kaubik.

«Abikaasa ehitas kõik ümber, paigaldas toolid ja vajaliku sisseseade,» kirjeldas Janne Lubi. Nüüd saab fööni tööle panna bensiinigeneraatori toodetud elektriga ning gaasiahi teeb sooja vett ja kütab ruumi. Ei puudu ka veeklosett.

«Kõik vajalik on olemas ning ma ei sõltu kellestki!» rõõmustas omanik.

Oma juuksuribussi roolis istub Paistus elav Janne Lubi ise. Sellega on ta jõudnud peaaegu igasse Viljandimaa valda. «Kõos ja Võhmas pole ma käinud, need jäävad pisut kaugele,» täpsustas ta. «Samuti ei lõika ma juukseid Kõpu ja Kolga-Jaani inimestel, sest nende valdade esindajad vastasid tegevusloa küsimisele, et seal on juuksur juba olemas.»

Esimene tegevuskuu on ettevõtja hinnangut mööda olnud uskumatult edukas ja rahvas on selle kõikjal kenasti üles leidnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles