Veteranid tõid Rootsist medaleid

, Tuleviku maadlusklubi president
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SAKALA01:   : VILJANDI, EESTI, 13MAR03
MAADLUS EESTI MEISTRIVÕISTLUSED VABAMAADLUSES. PILDIL SINISES PEETER PÜVI
er/ Foto ELMO RIIG/ SAKALA
SAKALA01: : VILJANDI, EESTI, 13MAR03 MAADLUS EESTI MEISTRIVÕISTLUSED VABAMAADLUSES. PILDIL SINISES PEETER PÜVI er/ Foto ELMO RIIG/ SAKALA Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaa maadlejad naasid eelmisel nädalal Rootsis Malmös peetud Euroopa veteranide mängudelt kulla ja hõbedaga.


Võhmalane Peeter Püvi alistas kõik vastased 46-50-aastaste seas kehakaalus kuni 85 kilogrammi.

Avaringis alustas ta 6:0 võiduga Rootsit esindava iraanlase Mohhamed Bigli üle ja seljatas teises kohtumises lätlase Andris Kapostise.

Esikoha kohtumine ukrainlase Soslan Adukhajeviga kulges tasavägiselt seni, kuni kohtunikud eksisid võttele hinnangu andmisel ukrainlase kasuks. See tekitas eestlases trotsi ja sportlikku viha ning vahetult enne maadlusaja lõppu seljatas ta oma vastase, võites Euroopa esimestel veteranide mängudel kuldmedali.

Seda, kas ta kavatseb võistelda ka 21.-28. septembrini Venemaal Permis toimuvatel veteranide maailmameistrivõistlustel, ei osanud Peeter Püvi nädala algul veel öelda.

«Kaks tippturniiri kahenädalase vahega on veteranile liiast,» leidis ta, kuid lisas: «Ometi tunnen endas tugevust ja tahtmist seal kaasa teha.»

Kehakaalus kuni 120 kilogrammi alustas 41-45-aastaste meeste hulgas Suure-Jaani mees Antti Evert võiduga soomlase Jari-Veikko Kauppineni üle. Siis kaotas ta aga rootslasele Stefan Sandbergile ning sai hõbemedali.

Esimest korda Euroopa veteranide mängudel selgitati võitjad ka bowling'us, korvpallis, kergejõustikus, karates, vibulaskmises, tennises, sulgpallis, orienteerumises, squash 'is, vetelpäästes, rannavõrkpallis, jalgpallis, vehklemises, laskmises, võrkpallis, ragbis, golfis, purjetamises, jalgrattasõidus, juudos, ju-jitsus, lauatennises ja maadluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles