Võhma staadion muutus suuremaks

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võhma kooli üheksanda klassi poisid on uue staadioniga rahul. «Pole paha,» kõlas üksmeelne kommentaar.
Võhma kooli üheksanda klassi poisid on uue staadioniga rahul. «Pole paha,» kõlas üksmeelne kommentaar. Foto: Elmo Riig / Sakala

Võhma jalgpalluritel pole enam põhjust kodustaadioni häbeneda: rekonstrueerimise järel on selle mõõtmed 90 korda 62 meetrit, nagu rahvusvahelise jalgpalliliidu nõuded ette näevad.


Linnapea Avo Põder rääkis, et seni peeti liigamänge Võhmas patuga pooleks, sest plats oli neli-viis meetrit normist kitsam. Nüüd on see kosunud ja kasutada on teisaldatavad jalgpalliväravad. Staadioni jooksuring kasvas rekonstrueerimisega 330 meetrilt 350-le.

Tulevikus on Põdra sõnutsi kavas väljak valgustada ning sellele aed ümber ehitada, et  rullnokad ei pääseks sinna kummi vilistama.

Linnapea selgitas veel, et esialgu platsile drenaažisüsteemi ei paigaldatud, sest see oleks läinud väga kalliks. «Jätsime võimaluse viia rajakatte alt torud läbi ning rajada drenaaž hiljem.»

Linnapea lisas, et linna reservfondi rahaga tehti sel suvel staadioni juures korda ka rannavõrkpalliväljak.

Staadioni renoveerimise eelarve oli kaks miljonit krooni, mille taotles põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti külade uuendamise ja arendamise meetmest toetusena spordiklubi Võhma. Omaosaluse 10 protsenti kattis linn.

Nüüd on Võhmas omalaadi spordikompleks, sest hiljuti avati seal uus spordihoone ning veidi varem ehitati välikorvpalliväljak. Et sealsamas on õpilaskodu, passib kompleks spordilaagrite korraldamiseks. Tänavu suvel peeti seal maadluslaager, kus oli osalejaid kogu Eestist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles