Pood ja raamatukogud võtavad postiteenused üle

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saarepeedi poe müüja Aime Grünbaum on postiosa lisandumise üle rõõmus.
Saarepeedi poe müüja Aime Grünbaum on postiosa lisandumise üle rõõmus. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kevadel sulges postkontor uksed Saarepeedil, lähema kuu jooksul juhtub seesama Sürgaveres ja Tääksis. Postiasju saab neis kohtades siiski ka edaspidi ajada.


Saarepeedil on edaspidi võimalik kirju ja pakke saata ning lehti tellida kaupluses ning Sürgaveres ja Tääksis saab neid toiminguid teha raamatukogus.

Aktsiaseltsi Eesti Post kommunikatsioonijuht Inge Suder selgitas, et Saarepeedil on tänu ümberkorraldusele postiteenused varasemast paremini kättesaadavad, sest poe lahtiolekuaeg on tunduvalt pikem, kui oli postkontoril. Klientide tagasiside on tema sõnutsi olnud igati positiivne.

Saarepeedi poes müüjana töötava Aime Grünbaumi arvates annab postiosa lisandumine poele väärtust juurde.

Aime Grünbaum möönis, et mõnikord, kui poes on ostjaid palju, tekitab lisakohustus ka veidi muret. «Siis kerkib küsimus, keda ma enne teenindama peaksin: kas postkontori teenuse soovijat või ostjat. Raamatukogus sellist muret kindlasti ei teki,» lisas ta.

Sürgavere raamatukogus saab postiteenuseid kasutama hakata 1. oktoobrist ja Tääksis 1. novembrist. Eesti Posti lepingupartner on seal Suure-Jaani vald.

Kommunikatsioonijuht Inge Suder nentis, et kahes raamatukogus osutatakse kõiki universaalpostiteenuseid: võetakse vastu kirju ja pakke ning müüakse postmarke, postkaarte, ümbrikuid, kirjatarbeid ja pakkematerjali. Lisaks võetakse vastu makseid, rahakaarte ja ajakirjanduse tellimusi.

«Eesti Post tagab koostööpartnerile teenuste osutamiseks vajaliku välja- ja täiendusõppe,» kõneles Suder. «Postiteenuseid osutatakse kaupluse lahtiolekuaegadel. Tähitud kirju toob elanikele endiselt kätte kirjakandja, kuid postipakid saab samuti kätte kauplusest.»

Kõnealuste ümberkorralduste tõttu on koondatud kaks inimest, aga neile on kommunikatsioonijuhi sõnutsi pakutud teist töökohta Eesti Postis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles