Vabatahtlik otsija: iga minut on arvel

Ketlin Beljaev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Veske ütles, et ta on valmis poissi otsima ka pimedast metsast.
Kristo Veske ütles, et ta on valmis poissi otsima ka pimedast metsast. Foto: Elmo Riig

27-pealine ahelik suundus kadunud poisi otsinguteks metsa läbi kammima – nende seas ka Paistus elav Kristo Veske, kes polnud rahul politsei esialgse otsusega, et otsingutega oodatakse valgeks minekuni.

«Iga minut on arvel, ei tasuks oodata. Ohutus ennekõike, aga pärast võib juba hilja olla,» rääkis umbes kümne kilomeetri kauguselt kohale tulnud Veske. Kuigi ta oli valmis ka valgeks minekuni ootama, tehti peagi otsus ümber – politsei lubas metsa vaid need, kellel on väga head taskulambid. Lisaks seati tingimuseks, et ahelik peab liikuma tihedalt koos, et keegi kaduma ei läheks. Teispool läbikammitavat ala pidid vastas ootama kadunud poisi ema ning vend. Kristo Veske tõdes, et lapsevanemana ei taha ta mõeldagi, mis tunne võib poisi lähedastel olla.

Et mees käib ümberkaudsetel järvedel kalal, teadis ta veel rääkida, et Tillijärv ning Rõikajärv on väga sügavad ning soised – järve piirab 10–20 meetri laiune õõtsik. Koertega aetakse jälge järve ümbruses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles