Võrtsjärv on Euroopa veeturismi tippsihtkoht

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrtsjärv
Võrtsjärv Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Esmaspäeval Brüsselis peetud 2010. aasta Euroopa veeturismi tippsihtkoha valimise auhinnatseremoonial nimetati üheks võitjaks Võrtsjärv. Kokku anti auhind 25 veeturismi sihtkohale üe Euroopa.

Kõik auhinnatud veeäärsed paigad said Euroopa tippsihtkoha nimetuse (EDEN) tänu sellele, et on ennast tutvustanud innovaatiliselt ja säästlikult.

Euroopa Komisjoni tööstuse ja ettevõtluse valdkonna asepresidendi Antonio Tajani sõnul ollakse nendes 25 peamiselt rannikuäärses või järvede ja jõgede kallastel asuvas looduskaunis kohas loodushoidlikud, et säilitada ökosüsteeme järgmistele põlvkondadele. Samuti edendavad nad uuenduslikku lähenemist veeturismile.

Alates 2007. aastast on EDENi nimetusega edendatud säästlikku turismi kogu Euroopa Liidus ja kandidaatriikides. Projekti aluseks on iga-aastased riiklikud võistlused, mille tulemusena valitakse igast osalenud riigist üks tippsihtkoht. Euroopa turismi tippsihtkohtade otsingutel on igal aastal erinev teema, mille valib komisjon koos riiklike turismiametitega. Käesoleva aasta teema oligi veeturism.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles