Septembri lõpp toob Viljandisse tippkitarriste

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kitarrifestivali üks eestvedaja ja kunstiline juht on kultuuriakadeemia õppejõud Ain Agan.
Viljandi kitarrifestivali üks eestvedaja ja kunstiline juht on kultuuriakadeemia õppejõud Ain Agan. Foto: Elmo Riig / Sakala

Septembri lõpul peetakse Viljandis kolmandat korda improvisatsioonilist kitarrifestivali, kus sel aastal on esinejaid mitmelt poolt maailmast.

Viljandi kitarrifestivali peaesineja on tänavu Rootsi tippkitarrist Ulf  Wakenius, kes astub üles Rootsi dirigendi Örjan Fahlströmi ja Estonian Dream Big Bandiga.

21.—25. septembrini peetaval festivalil esinevad veel Ben Monder USA-st koos Kristjan Randaluga, Niklas Winter Soomest koos Siim Aimla ansambliga, Jacob Young Norrast koos kaasmaalasest saksofonisti Bendik Hofsethiga, Oleg Pissarenko Quartet ning soolokavaga Paul Daniel.

Et kitarrifestival tutvustab igal aastal mitmesuguseid kitarri sugulaspille, tuleb Viljandisse ka tunnustatud bassimängija Yves Carbonne Prantsusmaalt, kes musitseerib koos Raul Vaiglaga.

Mittetulundusühing Viljandi kitarrifestival annab igal aastal välja Tiit Pauluse nimelise noore kitarrimängija preemia, mis aitab ühel väljapaistval Eesti noorel muusikul ennast kitarriõpingutes täiendada. Eelmisel aastal sai preemia Erki Pärnoja ning tänavuse festivali avab tema kontsert, kus lööb kaasa trummar ja löökriistamängija Kristjan Kallas.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles