Ratturid tegid lähemalt tutvust velotrekiga

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kärolin Varblane
Kärolin Varblane Foto: Elmo Riig / Sakala

Põgus tutvus trekisõiduga pakkus Viljandi jalgratturitele mõnusat vaheldust ja kõige krooniks pälvis Kärolin Varblane Eesti meistrivõistluste kuldmedali.


Viljandi rattaklubi liikmete debüüt Tallinnas Pirital peetud Eesti trekisõidu meistrivõistlustel kujunes treener Marek Johansoni sõnul eelkõige kasulikuks peatükiks.

«Usun, et kõik, kes trekil käisid, jäid rahule. Igatahes poiste silmad särasid,» lausus ta.

Viljandlased said end Eesti ainsal rattaovaalil proovile panna nelja rattaga, mille klubi tänavu trekisõiduks soetas.

«Osa meist tegi selle alaga esimese tutvuse nädal varem Tallinna meistrivõistlustel. Nii et asjast oli mingi ettekujutus olemas,» rääkis Marek Johanson.

Pidurite ja vabajooksuta rattaga sõites saab tema ütlemist mööda väga hea kooli: lihvitakse nii ratta tunnetamist kui keha valitsemist, mis tuleb suureks kasuks ka maastiku- ja grupisõidus.

Viljandi rattaklubi liige Marko Holtsmann, kes on nüüd kahel trekivõistlusel kaasa teinud, tunnistas, et algul oli ovaalil sõita pisut hirmutavgi. «Aga huvitav oli see kogemus igal juhul.»

Marek Johanson nentis, et ehkki see mõõduvõtt pakkus nii mõnelegi poisile elevust, ei kavatse maanteel ja maastikul pedaalimisele keskendunud sportlased oma senist profiili muuta. See aga ei tähenda, et soetatud trekirattad vaid korra või paar aastas rakendust leiavad.

«Kindlasti kasutame neid ettevalmistumise protsessis ning alaliidus on olnud jutuks ka paari trekisõiduvõistluse lisamine tulevaste hooaegade kalendrisse,» kõneles Johanson.

Säravaima tulemuse saavutas lõppenud meistrivõistlustel tütarlaste N-14 klassi mitmevõistluses ehk omniumis triumfeerinud Kärolin Varblane. Lend- ja paigalstardist ning jälitussõidust koosnenud võistlusel oli viljandlanna kahel alal esimene ja ühel teine.

«Kärolin on andekas ja võimekas tüdruk. Tema tulemused trekil on võrreldavad omaealiste tugevamate noormeeste omadega,» jagas Marek Johanson kiidusõnu.

Tänavustel meistrivõistlustel on Kärolin Varblane korjanud juba neli kuldmedalit.
Kõrgeid kohti tuli Tallinna velotrekilt Viljandisse veelgi. Ühelgi noormehel paraku veel medalisaajate ringi murda ei õnnestunud.

«Eks see ole omamoodi spetsiifiline ala: ühele sobib rohkem, teisele vähem, mõni harjub rutem, mõni vajab rohkem aega,» arutles treener.

Noormeeste M-14 klassi mitmevõistluse kokkuvõttes sai Georg Peeter Paldra Viljandi klubi poistest parimana neljanda koha. Meeste eliitklassis tuli Marko Holtsmann 200 meetri lendstardiga sõidus viiendaks. Sama võistlusklassi grupisõidus oli Mihkel Ronimois Viljandi edukaimana samuti viies. M-18 klassi punktisõidus pälvis Josten Vaidem kaheksanda koha ja kaheksas oli ka Marko Holtsmann meeste mitmevõistluse kokkuvõttes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles