Kirik pakub teelistele tasuta öömaja

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroraha abil soetatud aiamajades ööbida soovivatelt turistidelt kogudus tasu võtta ei kavatse.
Euroraha abil soetatud aiamajades ööbida soovivatelt turistidelt kogudus tasu võtta ei kavatse. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Mõisaküla nelipühi kirik pani Euroopa Liidu toetusraha abiga püsti kaks aiamaja, kus hakkab turistidele tasuta öömaja pakkuma.


Kaks aiamaja püstitati kiriku juurde puhkealale. Kuigi neis pole veel sisustust, on esimesed turistid seal juba ööbinud.

Eesti kristliku nelipühi kiriku Mõisaküla koguduse praosti Jorma Õiguse jutu järgi on seni ette tulnud, et mõni hätta sattunud turismigrupp on maganud Mõisaküla nelipühi kiriku põrandal. «Mõisakülast sõidab läbi palju turiste, aga majutusvõimalust siin seni sama hästi kui polnud,» rääkis ta.

Aiamajades leiavad öömaja ka koguduse korraldatavates noortelaagrites osalevad lapsed.

Tasu ööbimise eest võtta ei kavatseta. «See on rohkem heategevus,» lausus Jorma Õigus. «Kui inimesed Mõisaküla üles leiavad, on meil rõõm neile midagi pakkuda.»
Euroopa Liidu Leader-programmist tuli projektile 211 000 krooni toetust. Omaosaluse 21 000 krooni annetasid koguduse liikmed.

Peale aiamajade soetati selle raha eest murutraktor Husqvarna puhkeala niitmiseks, samuti kaks kiiktooli, prügikastid, kolm pinki ning varjualune-lehtla ja välitrenažöörid.
«Jalgratturid ja matkajad saavad siis treenida jalalihaseid ja võimelda,» põhjendas Õigus viimast ostu.

Nelipühi koguduse praosti sõnul on saadud heakskiit ka järgmisele projektile, millega tehakse samasse paika minigolfiväljak. Uuest

Leaderi voorust aga soovitakse saada toetust aiamajade sisustamiseks, näiteks narivoodite ostmiseks.

Paar aastat tagasi kerkis samale puhkealale laste mängulinnak. Seal on avalikuks kasutamiseks rularamp, turnimispuud, kaalukiik, liumägi ja ronimisvõrk.

«Linnak on olnud laste seas väga menukas ning sellest tuligi mõte asja edasi arendada ja luua paik, kus leiaks rakendust terve pere,» rääkis Jorma Õigus. «Tahame siia teha unistuste linna, kus oleks tegevust nii Mõisaküla elanikele kui turistidele.» WiFi on seal juba olemas.

«On tänuväärt, et seal on lastele nii palju tegevust,» leidis Mõisaküla haridus- ja kultuurikomisjoni esimees Juta Jalakas ning rõõmustas ka selle üle, et Mõisakülla tihtilugu sattuvad jalgrattaturistid linnas nüüd öömaja leiavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles