Meeskoor Sakala ootab uusi lauljaid

, koori juhatuse esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeskoor Sakala
Meeskoor Sakala Foto: Elmo Riig / Sakala

Meeskoor Sakala alustab 82. hooaega sel pühapäeval kell 15.30 Paalalinna gümnaasiumis esimese lauluprooviga.


Meie dirigendid on endiselt kogenud RAM-i laulumees Mareks Lobe ja noor tubli koorijuht Liisi Toomsalu.

Ees kontserdireis Gruusiasse

Uus hooaeg algab valmistumisega Gruusia kontserdireisiks, mis saab teoks tõenäoliselt novembrikuus.

Kui möödunud sügisel täitus 80 aastat Viljandi meeskoori esimesest harjutusest ja tähistasime ka 40 aasta möödumist Sakala esimesest laulureisist Soome Porvoosse, siis tuleva aasta sügisel ootame oma Soome sõpru siia külla, et tähistada ühiselt 40 aasta möödumist nende esimesest reisist Viljandisse.

Selleni on aga piisavalt palju aega, et sinna sisse mahuks hulk harjutusi ja esinemisi. Hoiame sidet oma sõpruskooridega Tallinnas, Tartus ja Võrus, Porvoos ja Turus Soomes, Hammis Saksamaal, Alingsåsis Rootsis ning Cortina d’Ampezzos Itaalias.

Kosume arvult ja tasemelt

Meie koori on viimastel aastatel tagasi tulnud mitu endist tublit lauljat ja liitunud on häid noori laulumehi. Liikmete arv on kasvanud küll tasapisi, aga kindlalt.

Paranenud on ka koori tase. Saime mullu Eesti meestelaulu seltsi korraldatud võistulaulmisel B-grupis 17 meeskoori hulgas kolmanda koha.

Sakala võtab ka sel hooajal hea meelega vastu iga viisi pidava mehe, kes naudib muusikat ja laulmist. Elementaarse nooditundmise õpib igaüks juba mõne harjutusega ära, nii et karta pole midagi. Ka ei tohiks kuu jooksul viies või kuues paaritunnises proovis käimine olla ajaliselt kellelegi liialt koormav.

Lauljad pole vaid Viljandist

Sakalas on palju mehi ka väljastpoolt Viljandit: Abjast, Hallistest, Kärstnast, Nuiast, Paistust ja mujalt. Ootame lauljaid ka põhja poolt: Suure-Jaanist, Võhmast, Kõost ja mujalt. Mõni aasta tagasi käis üks härrasmees proovides koguni Kolga-Jaanist.

Näeksime eriti meeleldi enda hulgas endisi poiste- ja noortekoori lauljaid, aga ka neid, kes on varem laulnud Sakalas või mõnes teises kollektiivis. Kes ei saa tulla kohe esimesele harjutusele, on oodatud järgmistele, mille ajad ja koha leiab meie koori kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles