Reporter.ee: Mõisaküla rahvas laulis hääled lahti

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kanal 2 uudistemagasin «Reporter» uuris, kuidas on Viljandimaa Mõisaküla rahvas valmis 20. augusti peetavaks ühtelaulmiseks.
 


Ühtelaulmine on üle-eestiline üritus, millel kõik eestlased kogu maailmas on kutsutud ühel ajal ja ühiselt laulma, et tähistada Eesti Vabariigi iseseisvuse taastamise päeva.

20. augustil esitab Põltsamaal Sõpruse pargis ühendkoor armastatud Eesti dirigentide juhatusel kaheksa tuntud isamaalist laulu. Pilt kantakse Kanal 2 vahendusel üle kogu Eesti. Samal ajal on sadadesse kohtadesse kogunenud koorid ja lihtsalt lauluhuvilised seltskonnad, kes saavad telepildi vahendusel dirigentide taktikepi all neid lugusid kaasa laulda.

Sajast korraldajate valitud kohast tehakse internetiülekanne ja kõik need sada akent kuvatakse Tallinnas Vabaduse väljakul suurele ekraanile. Nii tekibki sellel ekraanil suur ühtelaulmine, kuhu mahuvad korraga peaaegu kõik lauluhimulised inimesed.

Lisainfot ühtelaulmise kohta võib leida ürituse kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles