Angerjad sukeldusid vette

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
angerjas
angerjas Foto: Elmo Riig / Sakala

Möödunud nädalal lasid teadlased Võrtsjärve 178 000 ettekasvatatud angerjat, mis on nende hinnangul selle järve kohta üsna väike kogus.


Võrtsjärve limnoloogiakeskuse juhataja Ain Järvalti sõnul lasid teadlased Võrtsjärve väikesed angerjad, kes olid aktsiaseltsi Triton PR kasvanduses kosunud 5—7-grammisteks.

«Lasime ettekasvatatud kalad vette limnoloogiakeskuse muulilt, mille ääres on järvel sügavust kolm ja pool meetrit,» kõneles ta. «Madalamates kohtades oli veetemperatuur liiga kõrge.»

Asustamine võeti ette õhtul enne pimedat, et saagihimulised linnud angerjad veest kohe välja ei püüaks.

«Hommikuks olid kõik kalad kenasti kohanenud ja minema ujunud,» kinnitas teadur.
Ain Järvalti sõnul on tänavu järve viidud siiski liiga vähe noorangerjaid, et kaluritele korralikku saaki kindlustada. Angerjamaimude hind on Euroopa turul kõrge ning seetõttu maksavad ka ettekasvatatud kalad rohkem.

Angerjate asustamiseks oli tänavu kasutada vaid püügiõiguse tasust laekunud raha. «Järgmisel aastal õnnestub meil vahest Euroopa kalandusfondilt miljon krooni asustamiseks juurde saada, siis läheb asi veidi lootusrikkamaks,» lisas Järvalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles