President kutsub kõiki Viljandisse

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves Viljandi pärimusmuusika festivali avamisel.
President Toomas Hendrik Ilves Viljandi pärimusmuusika festivali avamisel. Foto: Elmo Riig

«Sakalale» antud intervjuus soovitab president Toomas Hendrik Ilves võtta ette reis Viljandisse ja käia pärimusmuusika aidas ning seda ka muul ajal kui juuli lõpul folgifestivalil.

Küsimusele, mida soovib president kaasfolgilistele, vastas Toomas Hendrik Ilves: «Nautige muusikat! Avastage endale uusi muusikavorme ja kultuure ning toetage teile meeldivaid artiste. Ostke nende plaate ja minge kontsertidele ning mitte ainult juulikuu kolmandal nädalavahetusel.

Kutsun inimesi üles võtma ette sõidu Viljandisse pärimusmuusika aita, kus leidub alati midagi huvitavat. See suurepärane keskus on loodud kodanikualgatusena, mitte kuskilt ülalt, ja selle töötajad pingutavad tõepoolest.

«Sakala» lugejad teavad seda, aga teiste väljaannete lugejaile soovitan küll tulla kohale ka muul ajal aastast uusi esinejaid ja muusikavorme avastama. See, mida festivaliga seotud inimesed teevad siis, on sama hea ja mõnes mõttes isegi suurem väljakutse kui folk, mille puhul on juba ette teada, et kohale tuleb 20 000 inimest. Nad riskivad ja korraldavad väga huvitavaid ettevõtmisi. Proovin isegi seal käia nii palju, kui saan, ka aasta sees.»

Täispikka intervjuud presidendiga saab lugeda laupäevase «Sakala» paberväljaandest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles